Kindle Fire: Tabletă oferită de Amazon la 199 dolari

Scris de | 29 septembrie, 2011
Kindle Fire: Tabletă oferită de Amazon la 199 dolari

Amazon a anunţat ieri prima tabletă dezvoltată de către magazinul online american. Kindle Fire reprezintă prima ameninţare veritabilă împotriva iPad-ului, datorită preţului extrem de atractiv de doar 199 dolari.

La evenimentul Amazon de ieri din New York City, compania americană a lansat, pe lângă noile e-readere Kindle, prima tabletă ce poartă numele de Kindle Fire. Tableta cu ecran de 7 inchi seamănă destul de mult cu BlackBerry Playbook, însă principalul avantaj al acestui dispozitiv e preţul de 199 dolari, care va atrage cu siguranţă un număr mare de clienţi.

Tableta ce rulează sistemul de operare Android – cu o interfaţă ce nu aminteşte deloc de programul Google – nu impresionează din punct de vedere al caracteristicilor, dar oferă destul pentru a satisface nevoile de bază a consumatorilor. Spre exemplu, poţi rula filme, aplicaţii, muzică sau seriale TV, poţi, desigur, să citeşti cărţi şi să navighezi pe internet. Tableta are un procesor dual-core de 1 GHz, o memorie de 512 RAM, o memorie de stocare internă de 8GB şi USB 2.0. Kindle Fire nu dispune de o cameră.

Cel mai mare dezavantaj al dispozitivului reprezintă lipsa suportului pentru 3G, însă la acest preţ de chilipir, nu ne putem plânge prea mult.

Kindle Fire va putea fi comandată începând cu 15 noiembrie.

Etichete: , , , ,