Samsung va ataca în instanţă noul iPhone 4S

Scris de | 5 octombrie, 2011
Samsung va ataca în instanţă noul iPhone 4S

Nici bine nu a lansat Apple noul terminal iPhone 4S, că Samsung a şi început să atace ultima versiune a smartphone-ului emblematic. Compania coreeană a anunţat astăzi că va solicita ordin preliminar de interdicţie a iPhone 4S în Milano şi Paris.

Samsung a anunţat astăzi faptul că are în plan solicitarea în Paris (Franţa) şi Milano (Italia) a unor ordine preliminare de interdicţie împotriva vânzării modelului Apple iPhone 4S pe pieţele respective.

Cererile de interzicere preliminară  din Franţa şi Italia fac referire la două încălcări de patente ce privesc tehnologia de telecomunicaţii wireless, anume standardele Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) pentru handset-urile mobile 3G.

Tehnologia violată este esenţială pentru funcţionarea optimă a reţelelor şi dispozitivelor telecom, iar Samsung consideră că încălcarea acesteia de către Apple este prea gravă şi, în consecinţă, vânzarea smartphone-ului iPhone 4S ar trebui interzisă.

Samsung declară într-un comunicat de presă că Apple a continuat să violeze în mod flagrant drepturile de proprietate intelectuală a companiei şi să folosească tehnologiile lor.

Samsung are putea cere interdicţii preliminare şi în alte ţări după evaluarea situaţiei.

Rămâne de văzut dacă noul iPhone 4S va ajunge sau nu pe piaţa europeană.

Etichete: , , , , , ,