Invazie de materiale pentru adulţi pe Facebook

Scris de | 16 noiembrie, 2011
Invazie de materiale pentru adulţi pe Facebook

Mii de utilizatori ai celebrei reţele de socializare au raportat în ultimele zile o nouă invazie de materiale pentru adulţi pe Facebook. Clipuri video hardcore şi imagini modificate în Photoshop ale unor vedete cum ar fi Justin Bieber au fost postate de către utilizatori care nici măcar nu sunt conştienţi de faptul că au contul compromis.
Există numeroase scheme prin care poţi să îţi compromiţi contul, pornind de la cele clasice de clickjacking şi până la cele de self-XSS, care îi permit atacatorului să execute cod JavaScript în browserul tău şi să controleze conţinutul site-ului pe care îl utilizezi. Cel mai grav lucru este că odată cei ai pierdut controlul, vei posta clipurile mai sus amintite pe Wall-ul prietenilor tăi, iar tu nici măcar nu vei observa că ai postat vre-un material.
Potrivit celor de la Facebook, cel mai probabil utilizatorii sunt ademeniţi să dea copy paste conţinutului JavaScript în bara de adresă. De ce ai face acest lucru? Ai putea fi atras de concursuri cu premii impresionante sau de alte oferte “irezistibile”.

Mulţi dintre cei afectaţi au fost nevoiţi să îşi dezactiveze conturile de Facebook, riscând să îşi compromită serios imaginea în ochii prietenilor sau mai rău, a angajatorilor.
Facebook investighează problema şi lucrează la găsirea unor soluţii care să prevină incidente viitoare. Un sfat general valabil care te fereşte de o serie de probleme pe web şi nu numai – Dacă nu ai participat la nici un concurs nu ai cum să fi câştigat un premiu misterios; rămâi vigilent şi evită orice oferte prea frumoase pentru a fi adevărate.

Etichete: , , ,