China a devenit cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume

Scris de | 24 noiembrie, 2011
China a devenit cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume

Republica Populară Chineză a detronat Statele Unite ale Americii în cel de-al treilea trimestru al anului la numărul de smartphone-uri livrate, devenind astfel cea mai mare piaţă din lume pe acest segment, informează Wall Street Journal.

Livrările de smartphone-uri au crescut cu 58% în cel de-al treilea trimestru al anului,un procentaj ce rezultă în peste 24 milioane de unităţi, conform unui raport întocmit de Strategy Analytics, citat de Wall Street Journal. În cazul Statelor Unite ale Americii, creşterea a fost mai modestă, numărul total de smartphone-uri livrate ajungând la 23 milioane de unităţi.

În topul producătorilor de smartphone-uri din China se află Nokia cu o cotă de piaţă de 29%. Strategy Analytics a menţionat faptul că Samsung şi Apple se apropie în ritm astronomic de compania finlandeză.

„Dacă Apple lansează un iPhone 4S în versiunea CDMA la operatorul de telefonie mobilă China Telecom, am putea vedea creşteri extraordinare în vânzări”, a declarat un reprezentat al firmei de cercetare.

China Mobile, cel mai mare operator de telefonie din lume, negociază actualmente cu Apple pentru a lansa noul iPhone 4S.

Etichete: , , , , , , ,