Bilanţ impresionant pentru Nintendo în Statele Unite ale Americii

Scris de | 4 ianuarie, 2012
Bilanţ impresionant pentru Nintendo în Statele Unite ale Americii

Anul 2011 a fost fără îndoială unul de succes pentru compania japoneză Nintendo. Producătorul consolelor arhicunoscute Wii şi Nintendo 3DS a publicat ieri cifrele de vânzări înregistrate anul trecut pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Nintendo a vândut în total peste 12 milioane de dispozitive pe teritoriul Statelor Unite ale Americii în 2011. Cifra totală include peste 4.5 milioane de sisteme Nintendo Wii, 4 milioane de console portabile 3DS şi peste 3.4 milioane de unităţi din familia Nintendo DS.

Scott Moffitt, vicepreşedintele departamentului de vânzări şi marketing din cadrul companiei Nintendo America, a declarat într-un comunicat de presă: „O suită impresionantă de programe au ajutat la înregistrarea succesului din sezonul de sărbători pentru Nintendo.”

Super Mario 3D Land şi Mario Kart 7 pentru Nintendo 3DS au înregistrat vânzări de peste 1 milion de unităţi de la lansare. În ceea ce priveşte jocurile dedicate consolelor, The Legend of Zelda Skyward Sword a devenit cel mai nou joc din portofoliul companiei japoneze care a trecut de peste 1 milion de unităţi vândute în Statele Unite ale Americii.

Etichete: , , , , , ,