Fără restricţii: Sony NWZ-W262 review

Scris de | 20 ianuarie, 2012
Fără restricţii: Sony NWZ-W262 review

Ţi-ai dorit mereu un player MP3 minimalist, extrem de uşor, care să te scape de grija descâlcirii cablurilor de căşti? Ei bine, modelul Sony NWZ-W262 ar putea fi tocmai ceea ce cauţi.

Cu o greutate de doar 32 de grame, modelul Walkman integrează partea de  player audio în două mici carcase din plastic, care se cuplează perfect în ureche. Practic, căştile sunt playerul şi invers.

Toate elementele unui player clasic, în afară de display, sunt repartizate pe cele două mini carcase. Pe cea dreaptă vei descoperi butonul Power şi două minci taste pentru Play/ Pauză şi Next/ Previous, precum şi o mufă mini USB, ascunsă în spatele unui capac cauciucat, în timp pe cea stângă este plasată tasta de volum şi un mic buton pentru Shuffle.

Playerul NWZ-W262 se mai mândreşte cu o caracteristică importantă pentru sportivi. Este rezistent la apă, astfel încât ploaia sau transpiraţia nu mai pun probleme.

Redarea audio este surprinzător de bună. Cele două difuzoare dinamice de 13.5 mm, cu o putere de 5+5 mW oferă o reproducere bună a segmentului de bas şi înalte.

Fişierele audio sunt extrem de uşor de transferat. Tot ce trebuie să faci este să cuplezi playerul la un PC cu ajutorul cablului mini USB inclus şi să faci Drag and Drop. Software-ul asociat permite de asemenea transferul din iTunes sau Windows Media Player.

Dintre formatele suportate aminitm  MP3 / WMA / AAC-LC / L-PCM.

Modelul testat, W262 vine cu o capacitate de stocare de 2 GB, însă playerul este disponibil şi într-o variantă de 4GB. Unii ar putea spune că este suficient, însă în aceste vremuri în care până şi 16GB par insuficienţi, nu ne-ar deranja puţin mai mult spaţiu. Totuşi, pe cei 2 GB poţi stoca circa 470 de melodii, suficient pentru alergarea zilnică.

Playerul Sony oferă o autonomie de circa 8 ore după o încărcare completă. Dacă însă te trezeşti că playerul este descărcat şi eşti pe fugă, W262 oferă funcţia quick-charge, care după o încărcare de doar trei minute îţi oferă suficientă energie pentru o oră.

Etichete: , ,