HTC Sensation XL: Un gigant cu ureche muzicală

Scris de | 30 ianuarie, 2012
HTC Sensation XL: Un gigant cu ureche muzicală

Un display gigantic de 4.7 inchi completat de un set de căşti premium Monster iBeats – armele secrete ale lui HTC Sensation XL, un smartphone multimedia aproape perfect.

HTC Sensation XL împrumută ecranul de 4.7 inchi pe care l-am văzut deja la Titan, un ecran S-LCD luminos, ideal pentru afişarea paginilor web sau a clipurilor video, căruia nu îi putem reproşa decât rezoluţia WVGA de 480 x 800 pixeli. Rezoluţia este perfectă pentru ecranele mai mici, însă pe displayul mai mare al lui XL se simte o mică pierdere în claritate.

Finisajele sunt excelente, atât în ceea ce priveşte carcasa unibody din metal şi plastic cât şi căştile, care ies imediat în evidenţă prin cablurile gumate, roşii, şi logo-ul Beats.

Sensation XL este un model destul de solid, cu dimensiuni de 132.5mm x 70.7mm x 9.9 mm şi o greutate de 162 de grame. Cei care s-au obişnuit cu alte modele similare, cum ar fi Desire HD spre exemplu, se pot aştepta la o experienţă similară. Trecerea de la iPhone 4 însă poate fi oarecum abruptă.

Telefonul oferă o mufă mini USB, un jack de 3.5 mm plasat pe muchia superioară şi două taste, cea de Power şi cea de volum. Tasta dedicată pentru foto lipseşte, chiar dacă Sensation XL oferă o cameră bună, de 8 megapixeli cu bliţ dual.

Călcâiul lui Ahile pentru XL este memoria internă de doar 16 GB ce nu poate fi extinsă deoarece, în mod ciudat, telefonul nu oferă un slot de card. Considerăm că cei 16 GB sunt insuficienţi pentru un smartphone pe care ar trebui să îţi stochezi colecţia de muzică şi videoclipuri.

Audio

Sensation XL îi întâmpină pe pasionaţii de muzică cu un set de căşti iBeats, dezvoltate de cei de la Monster.  Căştile arată excelent, iar pachetul include şi o mini gentuţă pentru transport şi o mulţime de fitting-uri din cauciuc care permit o potrivire cât mai bună în ureche şi o reducere superioară a zgomotului ambiental.

Cablurile sunt flexibile şi rezistente, iar o mică unitate de control plasată pe cablu permite preluarea apelurilor sau managementul playback-ului audio.

Odată cuplate la telefon, XL lansează un profil special care optimizează sunetul cu ajutorul unui egalizator. Basul este mai adânc iar soundstage-ul pare si el puţin mai detaliat. Reglajele sunt perfecte pentru un album hip hop cum ar fi Watch the Throne,  însă pentru cei cu gusturi mai clasice recomandăm dezactivarea egalizatorului.

Fără îndoială micile iBeats sunt printre cele mai bune căşti incluse într-un pachet, cu telefonul. Există însă alternative accesibile care sună mai bine, cum ar fi căştile in ear de la Sennheiser pe care le-am folosit şi noi pentru test.

Software

HTC Sensation XL soseşte cu Android 2.3.5, completat de reuşita interfaţă HTC Sense 3.5. Experienţa este una fluidă, plăcută, intermediată de procesorul de 1.5 GHz şi cei 768 MB memorie.

Scorurile de benchmark sunt şi ele foarte bune – 2010 puncte în Quadrant şi 1039 puncte în Vellamo

HTC Sensation XL este disponibil pe site-ul Marketonline.ro, la preţul de circa 2300 lei. Mai multe poze aici.

Etichete: , , , , ,