Tranzacţia dintre Sony şi Ericsson a fost finalizată, Sony Mobile Communications a luat naştere

Scris de | 16 februarie, 2012
Tranzacţia dintre Sony şi Ericsson a fost finalizată, Sony Mobile Communications a luat naştere

Tranzacţia dintre companiile Sony şi Ericsson, în urma căreia Sony Ericsson va deveni o companie deţinută în totalitate de Sony, a fost finalizată, conform unui comunicat de presă emis de firma suedeză.

Sony a finalizat ieri tranzacţia cu Ericsson, după ce a plătit pentru acţiunile companiei suedeze suma de 1.05 miliarde euro.

Începând de astăzi, Sony Ericsson va fi cunoscută sub noua denumire de Sony Mobile Communications.

Sony a anunţat în 27 octombrie 2011 că a cumpărat acţiunile producătorului suedez de echipament de telecomunicaţii Ericsson din cadrul Sony Ericsson.

Procentajul de 50% îi va oferi, pe lângă control absolut asupra companiei, şi mai multe serii de patente esenţiale ce ţin de tehnologia wireless.

Sony va putea astfel să integreze divizia de telefonie mobilă cu cea de jocuri portabile şi tablete PC.

Howard Stringer, CEO-ul Sony, a declarat într-un comunicat de presă: „Achiziţia are sens pentru Sony şi Ericsson, şi va face diferenţa dintre clienţii care vor să fie conectaţi la conţinut oriunde ar fi, la orice oră. Putem acum oferi clienţilor noştri smartphone-uri, laptop-uri, tablete şi televizoare care rămân conectate între ele şi deschid noi oportunităţi pentru divertismentul on-line.”

Etichete: , , ,