Vodafone şi Visa facilitează plăţile cu ajutorul telefonului mobil

Scris de | 28 februarie, 2012
Vodafone şi Visa facilitează plăţile cu ajutorul telefonului mobil

Vodafone a anunţat un parteneriat cu Visa care va oferi utilizatorilor operatorului de telefonie mobilă posibilitatea de a a plăti pentru bunuri şi servicii cu telefonul mobil în loc de numerar. Serviciul va fi pus la dispoziţia celor 398 de milioane de clienţi Vodafone, în peste 30 de ţări din cinci continente.

Parteneriatul – cel mai mare de acest gen între o reţea globală de plăţi şi un operator de telefonie mobilă – combină aria globală de răspândire a serviciilor şi expertiza companiilor pentru a aduce tehnologia de plăţi Visa consumatorilor din întreaga lume.

Noul concept de plăţi mobile dezvoltat de Visa împreună cu Vodafone va avea la bază cardurile Visa prepaid, oferite consumatorilor de către băncile emitente membre Visa. Serviciul va fi iniţial lansat în Germania, Olanda, Spania, Turcia şi Marea Britanie, începând cu noul an financiar. Vor urma alte ţări din portofoliul mondial Vodafone.

În ţările dezvoltate din Europa, America de Nord şi Australia, cu o infrastructură dezvoltată privind plăţile electronice, utilizatorii contului Vodafone vor putea să facă cumpărături la POS utilizând smartphone-uri dotate cu tehnologia Near Field Communications (NFC) şi aplicaţia Visa payWave de plăţi mobile, rapide şi sigure.

Etichete: , , , ,