Intel deschide oficial la Bucureşti centrul de dezvoltare software IRSDC

Scris de | 1 martie, 2012
Intel deschide oficial la Bucureşti centrul de dezvoltare software IRSDC

Intel a anunţat deschiderea oficială în Bucureşti a Intel Romania Software Development Center (IRSDC). Noul centru ridică la 350 numărul total de locuri de muncă pe care le-a creat Intel în România, asigurând progresul țării ca hub IT în Europa.

Se estimează că noul centru R&D Intel va contribui semnificativ la creşterea eforturilor de cercetare şi dezvoltare în domeniul IT în România şi Europa, centrul fiind membru al reţelei europene de laboratoare R&D a companiei, Intel Labs Europe, încă din anul 2010.

Parte a Intel Software and Services Group, centrul Intel Romania Software Development Center se concentrează pe inovaţii în tehnologii open-source şi viitoare generaţii de soluţii de calcul, realizate de o echipă numeroasă de ingineri software dedicaţi dezvoltării în domeniul open source. Pentru a extinde eforturile Intel în România, o echipă de ingineri se concentrează pe optimizarea şi analizarea platformelor.

Anunţat pentru prima dată în noiembrie 2010 şi devenit acum complet funcţional, Intel Romania Software Development Center  își propune să devină unul dintre cele mai importante centre operaţionale software R&D din Europa. Centrul s-a dezvoltat deja suficient pentru a include trei divizii: Open Source Technology Center, Platform Technology and Analisys Center şi Developer Platform Division. Aceste divizii dezvoltă inovaţiile din domeniul software necesare pentru obţinerea celor mai bune experienţe posibile de computing pe arhitectura Intel.

“Intel este încântat să îşi respecte promisiunea de a investi în economia României şi de a contribui la transformarea ţării într-un centru tehnologic regional”, a declarat Doug Fisher, Vice President, Software and Services Group, şi General Manager Systems Software Division, Intel.

Intel estimează că acest centru R&D va funcţiona optim în contextul impresionantei industrii software din România şi va crea noi oportunităţi pentru cariera numeroaselor talente din industria computerelor, oferite în fiecare an de universităţile publice şi private din ţară. Compania a lansat deja un program de colaborare academică împreună cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, cea mai importantă unitate de învăţământ superior tehnic din România.

IRSDC, cu o suprafaţă totală de aproape 3.700 metri pătraţi, îşi propune să găzduiască 180 persoane şi include un laborator de servere pentru a susţine iniţiativele de cercetare-dezvoltare. Valoarea totală a investiției în IRSDC se ridică la mai multe milioane de dolari și este realizată de Software and Services Group.

Ca membru al Intel Labs Europe (ILE), centrul va colabora îndeaproape cu alte unităţi Intel de cercetare şi dezvoltare din Europa. La ora actuală, reţeaua ILE înglobează 26 de locaţii şi mai bine de 1.500 de profesionişti în domeniul R&D, din 12 ţări.

Finalizarea IRSDC ridică la aproximativ 350 numărul total de locuri de muncă pe care Intel le-a creat în România, cea mai mare parte a angajaților fiind ingineri cu pregătire superioară, care lucrează în cercetare-dezvoltare în domeniul software. Pe lângă noul centru R&D din Bucureşti, alte facilităţi ale Intel în România sunt: biroul local Intel pentru Vânzări şi Marketing, filiala locală a companiei Wind River, precum și filiala locală Telmap, ambele companii deținute de Intel.

În cadrul evenimentului de astăzi, Intel şi-a prezentat planurile de a continua să investească în România şi de a colabora cu instituţii guvernamentale şi academice pentru a sprijini programul de competitivitate al ţării. Împreună cu Primul Ministru, Mihai-Răzvan Ungureanu, Doug Fisher a semnat un Memorandum de Înţelegere între Intel şi Guvernul României, prin care se urmăreşte promovarea sectorului R&D, transformarea educaţiei şi încurajarea creării unor locuri de muncă de înaltă calificare. Documentul reprezintă cadrul de colaborare dintre cele două părţi pentru creşterea competitivităţii României prin dezvoltarea eforturilor R&D în domeniul IT, crearea de locuri de muncă cu calificare înaltă şi dezvoltarea unui rezervor de talente pentru ştiinţă şi tehnologie. De asemenea, Intel intenţionează să colaboreze îndeaproape cu diverse universităţi şi să îşi continue istoricul de colaborare în domeniul educaţiei superioare.

Etichete: , , ,