Sony Walkman B170: Radio, reportofon şi bas puternic într-o carcasă ultra compactă

Scris de | 1 martie, 2012
Sony Walkman B170: Radio, reportofon şi bas puternic într-o carcasă ultra compactă

Noul player audio Sony Walkman B170 este un model mic, colorat, cu o autonomie de până la 18 ore, care îţi permite să transferi rapid muzică şi să o asculţi în condiţii excelente.

Designul lui B170 poate fi comparat cu cel al unui stick USB clasic, cu o mufă USB full size într-un capăt, mufă acoperită de un capac atunci când playerul nu este conectat la PC. Acest concept elimină nevoia unui cablu suplimentar, iar conectarea la un sistem audio din maşină este şi ea mult mai comodă.

Carcasa cu o greutate de doar 28 de grame este finisată într-o serie de culori vii, însă Sony oferă şi o variantă neagră, glossy, pentru cei care preferă un look mai elegant.

Partea frontală a carcasei este dominată de un ecran LCD cu 3 linii şi de un sistem de control similar cu un click-wheel, cu ajutorul căruia poţi naviga prin meniu şi poţi accesa comenzile de bază Play/Pause. Butonul integrează un LED circular care pulsează în ton cu melodiile.

Operarea nu este tocmai cea mai intuitivă, în special în meniurile de tip listă, însă te obişnuieşti relativ repede.

Pentru un player atât de compact includerea unui ecran este lăudabilă,  acesta facilitând identificarea melodiilor şi navigarea prin meniu, precum şi accesul la funcţia de reportofon, radio-ul FM şi la setări. Înregistrările audio pot fi declanşate şi cu un buton dedicat, situat în apropierea tastei de volum.

Sony Walkman B170 este disponibil în variante de 2 şi 4 GB, iar transferul de fişiere este extrem de simplu, fiind utilizat sistemul drag and drop. B170 oferă suport pentru formatele audio clasice MP3 şi WMA.

Noul player oferă tehnologia proprietară ZAPPIN. Apasă tasta dedicată şi vei fi întâmpinat de un scurt preview al unei piese alese la întâmplare din colecţia de muzică. În cazul în care piesa este pe gustul tău, tot ce trebuie să faci este să mai apeşi odată butonul pentru a continua playback-ul.

Un alt plus este radio-ul FM, cu posibilitatea de a salva posturile preferate ca preset-uri şi de a înregistra transmisii radio.

Sunet şi autonomie

Sony Walkman B170 integrează tehnologia de sunet Bass Boost. Odată activată, această funcţie amplifică frecvenţele joase, dând senzaţia de putere suplimentară. Dacă preferi genuri muzicale care nu se pretează basului intens, poţi dezactiva sistemul cu uşurinţă şi poţi folosi egalizatorul cu 5 benzi al playerului.

Căştile incluse în pachet sunt mediocre, iar o pereche de căşti Sony din gama superioară oferă rezultate mult mai bune.

Autonomia este mai mult decât mulţumitoare – circa 18 ore în condiţii de redare non stop. Adevăratul avantaj îl oferă însă sistemul de încărcare. În cazul în care eşti pe fugă, o alimentare de doar 3 minute asigură suficient curent pentru 90 de minute de playback. O încărcare completă durează puţin peste o oră.

 

 

Etichete: , , , , ,