Microsoft plăteşte dezvoltatorii de aplicaţii pentru a umple magazinul Marketplace

Scris de | 6 aprilie, 2012
Microsoft plăteşte dezvoltatorii de aplicaţii pentru a umple magazinul Marketplace

Conform unui articol apărut pe ediţia on-line a publicaţiei The New York Times, compania americană Microsoft a început să plătească dezvoltatorii de aplicaţii pentru a putea ajunge din urmă magazine precum Google Play sau App Store.

Mulţi dezvoltatori nu vor să investească timp şi bani într-o aplicaţie dedicată sistemului de operare Windows Phone datorită numărului redus de utilizatori în comparaţie cu iOS sau Android. Astfel, Microsoft a decis să plătească pentru dezvoltarea unor aplicaţii deja cunoscute utilizatorilor terminalelor cu platformele create de Google şi Apple.

Într-un articol apărut în The New York Times apar informaţii legate de viitoare aplicaţii dedicate site-urilor Foursquare şi cele ce aparţin reţelei Cheezburger. Conform surselor din articol, se pare că Microsoft a plătit aceste companii pentru a dezvolta aplicaţii pentru sistemul de operare Windows Phone 7.5.

Windows Phone Marketplace e disponibil acum pentru utilizatorii terminalelor cu Windows Phone 7.5 Mango din România. Magazinul de aplicaţii al celor de la Microsoft oferă acum românilor o selecţie de peste 50.000 de aplicaţii dintre care amintim Facebook, Angry Birds, Adobe Reader, Fruit Ninja sau Splinter Cell.

Etichete: , , , ,