YouTube oferă conversie automată în 3D a clipurilor Full HD

Scris de | 8 aprilie, 2012
YouTube oferă conversie automată în 3D a clipurilor Full HD

YouTube face un nou pas spre conținutul 3D, oferind conversie 3D automată pentru clipurile 1080p uploadate de utilizatori. Site-ul de video sharing a lansat o variantă beta a sistemului de conversie 3D în urmă cu un an, iar acum a sosit momentul să ducă totul la un alt nivel.

De acum, în momentul în care dorești să urmărești un scurt clip 1080p vei putea selecta din secțiunea care îți permite să alegi rezoluția (apasă pe rotiță) și varianta 3D. Tot ce trebuie să faci apoi este să îți pui ochelarii 3D pe ochi și să te bucuri de distracție.

Inginerii YouTube au lucrat intens la tehnologia de conversie, care include mai multe tehnici aflate în constantă perfecționare. Sistemul analizează culorile, spațialitatea și mișcările din fiecare clip pentru a estima adâncimea cadrelor.  Un proces care se bazează pe cloud computing folosește apoi aceste informații pentru a genera imaginile 3D stereo. Procesul este constant rafinat pe măsură ce programul învață din prelucrarea unui număr tot mai mare de clipuri video.

Un clip video 3D realizat prin acest proces mai jos:

 

Etichete: , , , , ,