HTC One S: O carcasă superbă, Android 4.0 şi o cameră ultra rapidă (review)

Scris de | 11 aprilie, 2012
HTC One S: O carcasă superbă, Android 4.0 şi o cameră ultra rapidă (review)

HTC One S are toate caracteristicile care ar trebui să îl poziţioneze ca un model de top: o carcasă zveltă, uşoară şi elegantă, un procesor puternic, un ecran OLED de 4.3 inchi şi o cameră ultra rapidă. Noua serie One a celor de la HTC este însă atât de ambiţioasă încât One S nu prinde decât locul doi pe podium, după quad core-ul One X.

Smartphone-ul a reuşit să ne uimească prin liniile sale exemplare. Telefonul are o carcasă cu o grosime de doar 7.8 mm şi o greutate de 122 grame, cu colţuri rotunjite, care oferă o senzaţie extrem de plăcută în timpul utilizării şi care poate fi purtată comod în buzunar. Putem afirma fără a sta pe gânduri că este cel mai confortabil smartphone HTC pe care l-al testat până acum.

HTC oferă telefonul în două variante, una cu un finisaj ceramic, de 5 ori mai rezistent decât oţelul şi una cu un finisaj anodizat, extrem de elegant. Un alt plus este faptul că difuzoarele şi microfonul nu mai sunt obturate ci sunt realizate prin găurirea fină a carcasei unibody. Carcasă care se deschide doar în partea superioară pentru a permite introducerea SIM-ului.

Ecranul este un Super AMOLED de 4,3 inchi cu o rezoluţie de 960×540 pixeli, sticlă laminată Gorilla şi un unghi de vizualizare larg. Un ecran bun, peste medie, însă nimic impresionant.

Dotare şi software

One S are la bază un procesor dual core la 1.5 GHz care se dovedeşte mai mult decât potrivit. Îi permite chiar smartphone-ului să obţină scoruri impresionante în Vellamo, în medie 2400 de puncte.

Dacă ar fi să numim cea mai mare slăbiciune a lui One S aceasta ar fi memoria de 16 GB ce nu poate fi extinsă. 16 GB pot să pară suficienţi pentru mulţi utilizatori, însă pentru un smartphone care se mândreşte cu tehnologia audio Beats, care se vrea un media player serios, posibilitatea de extindere a memoriei prin carduri ar fi fost obligatorie. HTC oferă însă o alternativă interesantă, integrând Dropbox direct în Sense.

HTC One S soseşte cu Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich şi versiunea 4 a HTC Sense. HTC Sense 4 încearcă să îţi ofere o tranziţie cât mai plăcută de la versiunile precedente, cu modificări subtile. Probabil cel mai interesant este sistemul de multitasking, care se bucură de o prezentare care ne aduce oarecum aminte de CoverFlow-ul celor de la Apple.

Cameră impresionantă

HTC One S are una dintre cele mai bune camere pe care le-am testat până acum pe un smartphone cu Android. Vorbim de o cameră de 8 megapixeli cu senzor BSI care creşte performanţele în condiţii de lumină slabă, un obiectiv de 28 mm F2.0, bliţ LED şi autofocus ultra rapid.

Chip-ul de imagine dedicat reduce timpul necesar declanşării, timp care este de sub o secundă. Viteza este impresionantă, însă dacă declanşezi rapid, în unele imagini focusul ar putea să fie în alte zone decât în cele care te aşteptai. One S poate filma video HD 1080p, cu stabilizare a imaginii, iar o cameră secundară de 1.3 megapixeli asigură video chat 720p.

Modelul are un preţ de circa 500 de euro.

Etichete: , , , , ,