Intel a lansat în România cea de-a treia generaţie a procesoarelor Intel Core

Scris de | 5 iunie, 2012
Intel a lansat în România cea de-a treia generaţie a procesoarelor Intel Core

Intel a anunţat astăzi lansarea celei de-a treia generaţie a procesoarelor Intel Core pe piaţa autohtonă. Mai mult, compania americană a prezentat şi noi ultrabook-uri echipate cu procesoarele Ivy Bridge.

Compania a anuntat că la nivel mondial, mai mult de 35 de noi design-uri de Ultrabook sunt disponibile  începând de astăzi sau în maxim 30 de zile. În total, vor fi dezvoltate peste 115 design-uri de Ultrabook. Folosind cea de-a treia generaţie de procesoare Intel Core şi utilizând tranzistori pe 22nm 3D, noile modele de Ultrabook sunt mai rapide, au un design deosebit şi oferă noi capabilităţi de securitate.

Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România, a declarat într-un comunicat de presă: „Inovaţia va continua, ne vom îndrepta spre design-uri convertibile cu ecran tactil, iar pe viitor dorim ca interacţiunea cu Ultrabook-urile şi cu alte device-uri să se facă natural, intuitiv.”

Intel şi industria de computing vor continua să dezvolte echipamentele Ultrabook şi să schimbe modul în care oamenii interacţionează cu aceste device-uri, introducând şi capabilităţi de touch. Intel crede cu tărie faptul că ecranul tactil reprezintă o componentă cheie a experienţei cu Ultrabook-ul, iar această nouă completare va fi din ce în ce mai prezentă pe o gamă variată de produse.

Bogdan Georgescu a precizat faptul că touch screen-ul va ajuta procesul de dezvoltare şi va aduce noi experienţe, în special pentru Ultrabook-urile convertibile, care vor oferi o experienţă de computing fără compromis.

Disponibile în sisteme desktop high-end, laptopuri şi sisteme all-in-one, noile procesoare Quad-Core sunt primele din lume ce folosesc tranzistori 3D pe 22nm.

Etichete: , , , , ,