Philips ErgoSensor, monitorul care recomandă o poziţie potrivită la birou

Scris de | 20 iulie, 2012
Philips ErgoSensor, monitorul care recomandă o poziţie potrivită la birou

Un monitor poate fi mai mult decât un simplu dispozitiv de display, fapt demonstrat şi de noul Philips ErgoSensor.  Acesta este primul monitor inteligent din lume care îţi recomandă poziţia potrivită, fără a te stresa, încercând să te ajute să scapi de senzația de oboseală sau durerile de gât şi spate, întâlnite cel mai des la cei care petrec mult timp la birou în faţa calculatorului.

Monitorul dispune de câteva funcţii care îl vor ajuta pe utilizator să revină la o poziţie corectă: distanţa optimă între cap şi monitor fiind între 70 şi 90 cm, monitorul va genera un avertisment dacă unghiul gâtului este înclinat la mai mult de 15 grade, la un interval de 5 minute. La fel, după o oră de utilizare, monitorul îi va recomanda acestuia să facă o pauză.

Monitorul dispune de un procesor conectat la un senzor CMOS. Nu este necesară instalarea niciunui software pe calculator pentru că această tehnologie este încorporată în monitor. Imaginile sunt analizate cu ajutorul unor algoritmi speciali iar apoi un mesaj va fi afișat pe ecran.

Display-ul este proiectat pentru maxim de confort fizic. Philips Smart ErgoBase permite display-ului să fie coborât până aproape de nivelul biroului pentru un unghi de vizualizare confortabil. Nivelul redus de înălţime este soluţia perfectă pentru utilizatorii care poartă ochelari cu lentile bifocale, trifocale sau progresive la calculator. Monitorul poate fi ajustat la înălţimea utilizatorului.

Ca specificaţii vorbim despre un monitor de 24 inchi cu panel TFT LCD, rezoluţie optimă 1920 x 1080, timp de răspuns de 5 ms, luminozitate 250 cd, contrast de 1000:1 şi SmartContrast de 20.000.000:1.

Monitorul Philips ErgoSensor este disponibil în magazinele din România la un preț de 1299 Lei.

Etichete: , ,