Fieldrunners 2 review: Pregăteşte-te să fii cucerit!

Scris de | 23 iulie, 2012
Fieldrunners 2 review: Pregăteşte-te să fii cucerit!

Fieldrunners 2 reuşeşte să aducă îmbunătăţiri majore faţă de varianta iniţială, exact acolo unde contează şi anume la capitolul diversitate: ai la dispoziţie mai multe turnuri, arme speciale, inamicii sunt mai diverşi iar noile moduri de joc aduc şi ele o extrem de necesară varietate. Nimic nu este mai satisfăcător decât să vezi cum câteva rânduri de turnuri upgradate la maxim macină inamicii cu spor, val după val, iar contul tău se îngroaşă cu monede pe care le poţi folosi pentru a te pregăti de misiunea viitoare, însă lucrurile riscă să devină banale fără artificiile la care apelează jocul.

Gameplay

Vei avea ocazia să construieşti labirinturi ale morţii în modul clasic, să încerci să ucizi cât mai eficient şi mai rapid valuri de soldăţei în modul Time Trial sau să-ţi foloseşti creativitatea pentru a rezolva nivelele Bonus, care vin cu o serie de turnuri plasate strategic spre care trebuie să îndrepţi şuvoiul de inamici.

Noile turnuri acţionează extrem de interesant (turnul cu molimă de exemplu infectează inamicii şi le scade constant viaţa), în timp ce noile unităţi, cum ar fi medicii, vindecă soldaţii din jur şi te determină să iei măsuri speciale. Adversarii au de acum la bază şi un nou sistem de inteligenţă artificială care le permite să evite mai eficient obstacolele sau să se folosească de stratificarea hărţilor (poduri, tranşee).

Pentru fiecare stagiu ai la dispoziţie trei nivele de dificultate. Iniţial vei reuşi să faci faţă relativ uşor la dificultate medie sau mare, însă odată ce progresezi lucrurile devin din ce în ce mai complicate. Acesta poate fi considerat un avantaj al jocului, deoarece te va ţine în priză ore şi ore, încercând să găseşti strategia câştigătoare pentru un anumit nivel. În cazul în care rămâi blocat poţi apela la un arsenal de arme şi puteri pe care le poţi achiziţiona cu ajutorul fondurilor strânse pe parcurs, puteri cum este Rewind, care în cazul în care ai făcut o greşeală majoră te transportă înapoi în timp cu trei runde.

Grafică şi sunet

Grafica a suferit şi ea modificări semnificative, jocul dobândind un plus uriaş de detalii. De la hărţile variate şi pline de culoare, pictate de artişti şi până la animaţiile atacurilor, totul arată superb pe ecranul Retina.

Nici partea audio nu lasă de dorit. O serie de melodii cu iz alert acompaniază trilurile de explozii şi efecte de pe câmpul de bătălie. Efectele independente sunt interesante, însă în momentul în care se declanşează simultan zecile de turnuri de pe hartă rezultatul este puţin cam haotic, aducând mai mult cu coloana sonoră a unei furtuni de vară.

Dacă ţi se părea că primul Fieldrunners creează dependenţă, stai să pui mâna pe partea a doua a jocului. connect îi acordă nota 9 şi îl recomandă ca unul dintre cele mai bune jocuri de mobil din ultima perioadă. Fieldrunners 2 este disponibil pe iPhone şi iPod Touch la preţul de 2,39 euro.

Etichete: , , , ,