Jumătate dintre smartphone-urile de pe glob livrate de Samsung şi Apple

Scris de | 27 iulie, 2012
Jumătate dintre smartphone-urile de pe glob livrate de Samsung şi Apple

Piaţa de telefonie mobilă a crescut cu doar 1% în trimestrul doi al lui 2012, comparativ cu anul trecut, iar giganţii Samsung şi Apple au livrat aproape jumătate din smartphone-urile de pe glob, potrivit celui mai recent studiu IDC.

Cele două companii şi-au dublat cota de piaţă în ultimii doi ani şi s-au distanţat tot mai mult de concurenţă, însă a crescut în acelaşi timp şi avansul celor de la Samsung faţă de compania din Cupertino.

Astfel, la capitolul smartpone, cota de piaţă a Samsung în trimestru doi a fost de 32.6%, iar cea a Apple de 16.9%. Samsung a mai reuşit performanţa să atingă livrări de 50.2 milioane de unităţi în această perioadă.

Trebuie să luăm în considerare faptul că Samsung a lansat deja modelul pe care mizează cel mai mult în acest an, Galaxy S3 şi iPhone 5 al celor de la Apple va vedea probabil lumina zilei spre finalul anului, ceea ce ar putea să mai echilibreze balanţa.

Nokia ocupă poziţia a treia pe segmentul smartphone, cu o cotă de piaţă de 6.6% şi livrări de 10.1 milioane unităţi, urmată de HTC, cu 5.7% şi 8.8 milioane.

În total, la nivel global au fost livrate în trimestrul doi 153.9 milioane de smartphone-uri, potrivit IDC.

Etichete: , , , ,