Citeşte cărţi în metrou cu ajutorul bibliotecii digitale lansate de Vodafone

Scris de | 21 august, 2012
Citeşte cărţi în metrou cu ajutorul bibliotecii digitale lansate de Vodafone

Vodafone deschide prima biblioteca digitala din tara, un spatiu de pe pe pasarela de la statia de metrou Piata Victoriei, de unde pasionatii de lectura vor putea descarca gratuit, direct pe telefonul mobil sau pe tableta, fascicule dintr-o lista de 49 de titluri de carti si 10 audiobook-uri, aparute la Editura HUMANITAS.  Biblioteca va fi disponibila publicului iubitor de carte pana la 31 octombrie 2012.

Odata ajunsi in «Biblioteca digitala Vodafone« de la statia de metrou Piata Victoriei, tot ce trebuie sa faca pasionatii de carte este sa scaneze QR code-ul disponibil pe cotorul cartii preferate, aflate pe unul dintre “rafturile” bibliotecii. Utilizatorii vor fi, astfel, directionati catre un site pe mobil – www.bibliotecapemobil.ro, de unde vor putea descarca, gratuit, un fascicul din fiecare carte, in format pdf, epub sau audio. Traficul in cadrul site-ului pe mobil este gratuit pana la 31 octombrie, pentru clientii Vodafone Romania.

Biblioteca digitala Vodafone dispune in total de 49 de titluri de carti si de 10 carti audio. Un singur titlu este disponibil pentru descarcare gratuita pe telefonul lor mobil sau pe tableta, in varianta integrala – e-book-ul Mateiu I. Caragiale – “Sub pecetea tainei”. In cazul in care utilizatorii vor dori sa achizitioneze orice alt titlu din “Biblioteca digitala Vodafone”, in varianta integrala, format e-book, acestia vor fi redirectionati catre website-ul editurii Humanitas, de unde vor putea cumpara online titlul respectiv.

Din lista autorilor disponibili in “Biblioteca digitala Vodafone” fac parte o serie de scriitori romani – Neagu Djuvara, Lucian Boia, Mircea Cartarescu, Constatin Noica, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Radu Paraschivescu, dar si scriitori straini cum ar fi Amos Oz, Nikos Kazantzakis, Paulo Coelho, C.S Lewis sau Lev Tolstoi. Cele 10 carti audio disponibile in biblioteca digitala sunt: Ion Creanga; Lev Tolstoi – Cuponul fals; Mateiu I. Caragiale – “Remember”; Milan Kundera – “Mortii varstnici sa cedeze locul mortilor tineri”; Mircea Cărtărescu – “Ruletistul”; Mircea Eliade – “La tiganci”; Gottfried August Burger – “Aventurile baronului Munchausen”; Franz Kafka – “Metamorfoza”; Gabriel Liiceanu – “Ce ne facem cu calul negru? Despre caderea in trup, dragoste si ipocrizie”; George Toparceanu- “El major si ea minora”. Lista completa a cartilor si a autorilor din “Biblioteca digitala Vodafone” este disponibila la adresa: www. bibliotecapemobil.ro.

Proiectul “Biblioteca digitala Vodafone” a fost dezvoltat de Vodafone Romania, in parteneriat cu Editura Humanitas si Metrorex, cu sprijinul McCann Ericsson Romania.

Etichete: , , , , ,