iPhone 5: Primele impresii din presa de specialitate şi de la utilizatori

Scris de | 24 septembrie, 2012
iPhone 5: Primele impresii din presa de specialitate şi de la utilizatori

Noul smartphone iPhone 5 s-a lansat vineri în mai multe ţări de pe glob, iar reacţiile din partea celor care şi-au achiziţionat dispozitivul nu au întârziat să apară. Cu toate că presa de specialitate a avut doar cuvinte de laudă, utilizatorii au început să critice negativ anumite aspecte ale dispozitivului Apple.

Reacţii pozitive din partea specialiştilor

Presa de specialitate a căzut de acord în unanimitate în ceea ce priveşte calitatea noului iPhone 5. Site-urile Engadget şi The Verge au apreciat designul şi greutatea modestă a dispozitivului, dar şi noul procesor A6 şi conexiunea 4G LTE. CNET descrie smartphone-ul ca fiind o „reconfigurare totală a dispozitivului” şi îi oferă un rating de 4 stele din 5. The New York Times declară că noua cameră e una dintre cele mai bune de pe piaţă, în special în condiţii de iluminare scăzută.

Utilizatori dezamăgiţi de spatele terminalului  

iPhone 5 a fost lansat vineri în Statele Unite ale Americii, Franţa, Germania, Canada, Marea Britanie, Australia, Hong Kong, Japonia şi Singapore iar utilizatorii au început deja să-şi posteze plângerile pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter. Una dintre cele mai discutate reprezintă uşurinţa cu care se poate zgâria spatele terminalului. În contact cu o pereche de chei sau obiecte din metal, aluminiul din care e fabricat iPhone 5 va avea de suferit. O altă dezamăgire pentru primii posesori ai noului terminal e greutatea acestuia. Unii consideră, în mod ciudat, că smartphone-ul e prea uşor.

Totuşi, indiferent de critici şi de părerile celor mai puţin impresionaţi, numărul de precomenzi de peste 2 milioane de unităţi prevesteşte succesul comercial al iPhone 5.

Etichete: , , , , , , ,