Samsung, premiată pentru susţinerea dezvoltării aplicaţiilor pentru piaţa din România

Scris de | 5 octombrie, 2012
Samsung, premiată pentru susţinerea dezvoltării aplicaţiilor pentru piaţa din România

Efortul Samsung Electronics România în domeniul dezvoltarii de aplicaţiilor în limba română a fost răsplătit în cadrul festivalului anual Internetics. Compania a fost premiată cu titulatura de cel mai mare susţinător al aplicaţiilor mobile şi pentru Smart TV.  

Printre inițiativele demarate de companie s-a numărat bada Developers Day, un eveniment dedicat domeniului de dezvoltare de aplicații mobile ce a oferit dezvoltatorilor autohtoni oportunitatea de a crea aplicații destinate tuturor tipurilor de public. În cadrul acestor evenimente, Samsung a susținut training-uri pentru 200 de dezvoltatori, în urma cărora au fost create peste 300 de aplicații.

La nivel local, utilizatorii de smartphone-uri pot beneficia de 270 de aplicații dezvoltate pentru piața din România, printre care Romanian Postal Codes sau Verifica RCA pentru Android și aproximativ 50 de aplicații create pentru platforma de operare bada.

Pe lângă susținerea dezvoltării de aplicații destinate dispozitivelor mobile, odată cu lansarea televizoarelor inteligente Samsung Smart TV, compania urmărește îmbunătățirea conținutului utilizatorilor săi, încurajând din ce în ce mai mult dezvoltarea de aplicații relevante pentru această categorie de produse.

Printre cele mai importante aplicații dezvoltate pentru televizoare Samsung Smart TV, cu relevanță la nivel local, se numără deja popularele Voyo, SeeNow, Cinemagia, Adevarul, AutoMarket, Gandul.info și multe altele.

Etichete: , , , ,