Descoperă cum te ajută jocurile video în dezvoltare

Scris de | 8 octombrie, 2012
Descoperă cum te ajută jocurile video în dezvoltare

Mai e puţin până să putem înlocui orele de matematică cu ore de jocuri video însă un nou studiu al unei echipe de cercetători de la Universitatea din Rochester a demonstrat faptul că gaming-ul te ajută să iei deciziile corecte mai rapid.

Vorbim în special despre îmbunătăţirea timpului de reacţie şi a atenţiei, beneficiile răsfrângându-se apoi şi asupra altor activităţi cum ar fi condusul, navigarea prin oraş sau gestionarea de sarcini multiple.

Atenţie însă, nu toate jocurile te vor ajuta să îţi dezvolţi reacţii de ninja. În cadrul studiului au fost testaţi câţiva zeci de tineri cu vârste între 18 şi 25 de ani, împărţiţi în două grupe – o grupă a jucat timp de 50 de ore Call of Duty, în timp ce cealaltă grupă s-a delectat cu Sims 2.

La finalul antrenamentelor subiecţilor li s-a cerut să participe la o serie de teste, de la răspunsul la întrebări cu variante multiple şi până la teste vizuale. Gamerii care jucaseră Call of Duty au răspuns la întrebări cu 25% mai repede şi la fel de corect ca cei din grupul Sims. Cum se explică însă acest lucru?

Oamenii iau decizii bazându-se pe probabilităţi, analizând constant situaţii şi rafinând variante. Numim acest proces inferenţă probabilistică. Creierul acumulează constant informaţie vizuală şi auditivă pe care o foloseşte apoi pentru a lua decizia corectă. În cazul gamerilor, aceste informaţii se acumulează mai rapid decât standard.

Etichete: , , ,