Sony ar putea lansa un controler PlayStation Move care îşi schimbă temperatura

Scris de | 16 octombrie, 2012
Sony ar putea lansa un controler PlayStation Move care îşi schimbă temperatura

Sony a patentat în urmă cu scurt timp o tehnologie care îi va permite controlerului PlayStation Move să se încălzească sau să se răcească, în funcţie de anumiţi factori din joc. Ideea nu este una deloc rea şi ar putea reprezenta un nou pas spre o experienţă virtuală cât mai imersivă.

Să vedem însă cum ar putea fi folosită această tehnologie. Un exemplu ar fi un joc în care jucătorul trage mai multe focuri cu o armă iar aceasta se supraîncălzeşte, lucru indicat atât de temperatura în creştere controlerului cât şi de led-ul de pe Move, care devine din ce în ce mai roşu. Într-un alt scenariu, un inamic te atacă cu vrăji incendiare sau anumite obiecte explodează în jurul tău, lucru resimţit din nou ca o creştere a temperaturii.

Un al treilea mod extrem de interesant în care sistemul bazat pe temperatură ar putea fi utilizat implică jocuri în care trebuie să descoperi obiecte ascunse. Apropierea de obiect va face controlerul Playstation să se încălzească, în timp ce depărtarea îl va răci, la fel ca şi în clasicul joc „cald-rece” din copilărie.

Rămâne să vedem dacă tehnologia va fi implementată într-o variantă viitoare a PlayStation Move.

Etichete: , , ,