Surface cu Windows 8 Pro soseste in ianuarie 2013 si pleaca de la 899 de dolari

pret surface, surface windows 8 pro, surface windows 8 pro price, microsoft surface pret

Microsoft a anuntat oficial pretul si disponibilitatea pentru modelul Surface cu Windows 8 Pro. Versiunea de 64 de GB va costa 899 de dolari, iar cea de 128 GB va ajunge pana la 999 de dolari si cu disponibilitate din ianuarie 2013.

A trecut aproape o luna de la lansarea tabletei Surface cu Windows RT, dar toata lumea asteapta cu interes lansarea pe piata a modelului cu Windows 8 Pro si Microsoft tocmai a facut anuntul oficial pe blog.

Surface cu Windows Pro va veni cu a treia generatie de procesoare Intel Core i5, un ecran de 10.6 inchi ClearType cu 10 puncte de touch,rezolutie 1920×1080 Full HD si format 16:9. Surface cu Windows 8 Pro va include si un port USB 3.0, o iesire mini DisplayPort care va oferi o rezolutie de pana la 2560×1440 la conectarea unui monitor extern.  Designul este asemnator cu cel de la Surface cu Windos RT, cu carcasa Dark Titanium,  antene dual 2×2 MIMO, stand si va include si un stylus.

Marea diferenta intre cele doua modele este ca Surface cu Windows 8 Pro va putea rula toate aplicatiile care merg si acum pe Windows 7 si este noua viziune Microsoft pentru ceea ce vor ajunge sistemele portabile in viitor. Tabletele cu  Windows RT pot rula doar aplicatiile din Windows Store, iar toate companiile care si-au creat deja aplicatii vor trebui sa le recompileze pentru a rulape tablete cu procesoare pe arhitectura ARM.

Asus Vivo Tab RT review: De ce Windows RT?