XCOM Enemy Unknown, unul dintre cele mai bune jocuri de strategie ale lui 2012, pe iPad și iPhone (video)

Scris de | 25 martie, 2013
XCOM Enemy Unknown, unul dintre cele mai bune jocuri de strategie ale lui 2012, pe iPad și iPhone (video)

xcomXCOM Enemy Unknown, unul dintre cele mai bune jocuri de strategie din 2012, va fi disponiibil și pe iPad și iPhone la jumătatea anului.

Vestea este una surprinzătoare ținând cont de faptul că jocul a fost lansat abia de câteva luni, iar portări similare, ale unor titluri de succes de pe PC (seria GTA, Max Payne), au sosit după multă vreme pe dispozitivele mobile. Acest fapt pare să demonstreze însă încă odată rolul tot mai mare pe care îl au aceste dispozitive, nu doar pentru navigarea pe internet sau multimedia cât și pentru gaming.

Dezvoltat de către cei de la Firaxis, jocul te pune la conducerea unei organizații globale ce încearcă să stopeze o devastatoare invazie extraterestră. Va trebui să folosești toate resursele – soldați, tehnologie, strategie, pentru a elimina pericolul.

Versiunea pentru iPhone și iPad va avea toate funcționalitățile versiunii PC însă va înlocui mouse-ul și tastatura cu un sistem tactil de control al unităților. Lucru nu foarte dificil dacă ținem cont de faptul că vorbim despre un joc turn based strategy.

Un video în care Jake Solomon, Lead Desinger XCOM Enemy Unknown vorbește despre versiunea mobilă a jocului, mai jos:

Etichete: , ,