Sundar Pinchai, seful Android: Focusul in acest an la Google I/O este pe dezvoltatori, nu pe produse

Scris de | 14 mai, 2013
Sundar Pinchai, seful Android: Focusul in acest an la Google I/O este pe dezvoltatori, nu pe produse

google-io-2013Maine are loc evenimentul I/O Google in San Francisco, iar zvonurile despre noi terminale sau noi variante ale terminalelor deja lansate pe piata s-au inmultit. Se spune ca vom avea un nou Nexus 7 si o varianta alba a modelului Nexus 4. Seful Android, Sundar Pichai, a declarat intr-un interviu ca focusul evenimentului din acest an va fi pe dezvoltatori si nu pe hardware.

Intrebat de reporterii Wired ce sa ne asteptam de la evenimentul I/O din acest an, Pichai a spus ca evenimentul acesta va fi diferit si nu este momentul de lansare a noi produse sau noi sisteme de operare si focusul va fi pe dezvoltatori, pentru ca ei sa poata scrie aplicatii mai bune.

In ceea ce priveste update-urile greoaie ale sistemul de operare Android pentru terminalele mobile, Pinchai nu a putut oferi un raspuns categoric, ci doar ca echipa Android se gandeste sa se ocupe de actualizari intr-un mod mai bun si sunt discutii cu partenerii pentru a rezolva acest aspect. In acest moment Android 2.3 Gingerbread ruleaza pe 38.5% din telefoanele cu Android, iar cel mai recent sistem de operare, 4.1/4.2 Jelly Bean este doar pe 28.4% dintre terminale.

Anul acesta s-ar putea, totusi, sa vedem cateva noi dispozitive. O noua tableta Nexus 7 de inchi face sens, in conditiile in care a trecut un an de la lansarea primei versiuni, iar un telefon Nexus 7 in varianta alba ar putea fi lansat dupa ce au avut varianta albe si pentru celelalte terminale: Samsung Nexus S si Samsung Galaxy Nexus. S-ar putea sa mai vedem si noi dispozitive in gama ChromeBook si cu siguranta vom vedea pe scena si Google Glass.

Etichete: , , , , , , , ,