HTC One Max debutează oficial: display de 5.9 inchi și cititor de amprente

Scris de | 14 octombrie, 2013
HTC One Max debutează oficial: display de 5.9 inchi și cititor de amprente

Taiwanezii de la HTC au anunțat astăzi lansarea oficială a lui HTC One Max, succesorul modelelor One și One Mini. One Max vine echipat cu un display de 5.9 inchi, procesor Snapdragon 600, cititor de amprente, camera Ultrapixel și cea mai recentă interfață – Sense 5.

htc one max

HTC One Max a fost subiectul zvonurilor presei de tehnologie la scurt timp după lansarea lui One, dar compania nu s-a grăbit să lanseze varianta mai mare. Lansarea de astăzi nu surprinde, toate informațiile fiind deja dezvaluite pe Internet. One Max este o versiune mai mare a modelului One, dar el seamănă mai mult cu modelul One mini, readucând marginea groasă din plastic în design.

Cu 164.5 mm lungime, 82.5 mm lațime și o grosime de 10.29 mm, HTC One Max cântarește 217 grame, fiind destul de mare și de greu. Comparativ, originalul One măsura 137 x 69 x 9.3 mm la 143 de grame, iar One mini 132 x 63 x 9.25 mm la 122 de grame, în timp ce Samsung Galaxy Note 3 – competitorul la aceste dimensiuni – este cu 15 mm mai scund decât One Max (151.2 mm), mai îngust cu aproape 3 mm (79.2 mm) și are o grosime de doar 8.3 mm.

Ecranul de 5.9 mm folosește acum tehnologie SuperLCD 3, vine cu o rezoluție Full HD și o densitate a pixelilor de 367 ppi. Performanțele sunt susținute de un procesor Qualcomm Snapdragon 600, aceeași solutie pe care s-a mers și la One, dar mulți așteptau Snapdragon 800, cel mai puternic procesor actual și cel pe care au mizat și cei de la Samsung pentru Note 3, dar si Sony pentru Xperia Ultra. Procesorul quad-core Krait 300 este tactat la 1.7 GHz și funcționează împreună cu chipsetul grafic Adreno 320 și 2 GB memorie RAM. Senzorul infraroșu care transformă telefonul în telecomandă este păstrat pe poziție, dar butonul Power/Lock este mutat sub butoanele de volum, pe dreapta, pentru o manevrabilitate mai ușoară. Alte specificații tehnice includ: baterie de 3.300 mAh, camera ultrapixel (dar fara OIS), NFC, Bluetooth 4.0, wi-fi 802.11 a/ac/b/g/n si camera frontala de 2.1 MP. Cele doua difuzoare Boomsound sunt la locul lor, dar s-a renuntat la tehnologia Beats Audio.

O noutate importantă este cititorul de amprente. După Touch ID-ul de pe iPhone 5s, HTC implementează și ea un cititor de amprente, dar într-un mod ușor diferit. Cititorul de amprente este amplasat pe spate, iar printr-un swype pe pătratul din spate se deblochează telefonul. Totodata, senzorul pentru amprente poate fi setat să permită deschiderea a până la 3 aplicații preferate în funcție de degetul utilizat.

Capacul din spate de la One Max se scoate, dar bateria rămâne nedetașabilă. S-a optat pentru soluția care a fost implementată la versiunea dual-sim a lui HTC One, cu capacul din spate care se poate înlătura și unde se poate atașa cardul microSD și cartela microSIM. Pe langă opțiunea de a atașa un card microSD și memoria internă – 16 sau 32 de GB, HTC oferă în parteneriat cu Google 50 de GB spațiu de stocare pe Google Drive.

HTC One Max rulează Android 4.3, iar interfața Sense aduce câteva îmbunătățiri și modificări și ajunge trece la versiunea 5.5. Dintre modificari trebuie amintit Blinkfeed-ul, care adună acum informații din mai multe rețele sociale și din cautările de pe acestea, iar in viitor va exista si conținut local pentru mai multe țari. Alte modificari apar la HTC Zoe – care permite acum distribuirea clipului de 3 secunde sau doar a unui frame sau crearea unui fișier cu extensia .gif, dar și la Video Highlights. HTC One și One mini vor primi în perioada următoare noua interfață printr-un update OTA.

One Max va ajunge în Europa până la sfârșitul acestei săptămani. Nu se cunoaște momentan prețul cu care va fi comercializat.

Etichete: , , , , , , ,