Nokia ar putea lansa mâine 6 noi dispozitive. O tabletă, un phablet și un music player sunt pe listă

Scris de | 21 octombrie, 2013
Nokia ar putea lansa mâine 6 noi dispozitive. O tabletă, un phablet și un music player sunt pe listă

Nokia este gazda unui eveniment de presă mâine în Abu Dhabi, iar surse apropiate finlandezilor au dezvăluit că vor anunța lansarea a 6 noi dispozitive. Scăpările din presă din ultima vreme spun că vom vedea la lucru Lumia 1520, Lumia 2520 și Nokia Guru, iar celelalte 3 dispozitive ar putea fi din gama Asha sau accesorii.

nokia-event

Lumia 1520 este un phablet cu un display cu diagonală de 6 inchi, care vine sub capotă cu un procesor Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2.2 GHz, 2 GB memorie RAM, camera va folosi un senzor Pureview de 20 megapixeli, iar acumulatorul de 3.400 mAh va asigura autonomia. Informațiile au fost confirmate de Qualcomm pe twitter. Dacă zvonurile se confirmă, Lumia 1520 va fi primul smartphone cu specificații așa performante și care va veni cu Windows Phone GDR3 instalat.

Lumia 2520, cu numele de cod Sirius, este prima tabletă sub brand Nokia, iar ea va rula Windows 8.1 RT. Conform zvonurilor înainte de lansarea oficială, tableta va beneficia de un ecran IPS de 10.1 inchi cu rezoluție FHD, procesor Snapdragon 800, 2 GB memorie RAM și o camera foto cu senzor de 6.7 MP de la Carl Zeiss, iar bateria va suporta o autonomie de până la 10 ore.

Nokia Guru este, conform @evleaks, un iPod shuffle cu NFC. Adică, un music player cu conectivitatea Near Field Communications. Încă nu se cunosc foarte multe detalii despre ce vrea să însemne asta, dar s-ar putea ca dispozitivul să funcționeze doar împreună cu terminalele din gama Lumia.

Revenim cu mai multe informații după anunțurile oficiale de mâine. Evenimentul are loc mâine la ora 10.00 AM (ora României) și va fi transmis live pe http://conversations.nokia.com

foto via GSMarena

Etichete: , , , , , ,