Apple a lansat iPad Air – mai ușor, mai subțire și de doua ori mai performant decât iPad 4. Ajunge în România pe 1 noiembrie

Scris de | 22 octombrie, 2013
Apple a lansat iPad Air – mai ușor, mai subțire și de doua ori mai performant decât iPad 4. Ajunge în România pe 1 noiembrie

Apple a dezvăluit astăzi noile iPad-uri, a lansat noile Mac Pro, a anunțat MacBook Pro cu display retina și a început să ofere sistemul de operare OS X Mavericks gratuit spre download. De departe însă, cele mai așteptate au fost noile modele iPad.

iPAd-Air

iPad Air îi ia locul în gama de produse lui iPad 4 și aduce o serie de caracteristici interesante. Cea mai nouă generație a iPad-ului de 9.7 inchi beneficiază de un design nou, împrumutat de la iPad mini, fiind acum mai ușor și mai subțire. Cu 7.5 mm grosime, 454 de grame grosime, iPad Air va beneficia de o autonomie de până la 10 ore.

Sub capotă avem același procesor de la iPhone 5s fabricat de Apple, modelul A7 pe arhitectură de 64 de biți, care funcționează împreună cu chipsetul de mișcare M7. Ecranul păstrează aceleași dimensiuni, dar rama este acum cu până la 43% mai îngustă decât la cea de-a patra generație, iar rezoluția măsoară 2048 x 153 pixeli, având o densitate a pixelilor de 264 ppi.

De asemenea, iPad Air vine cu o cameră principală de 5 megapixeli, capabilă de filmare 1080p, iar două microfoane se vor ocupa de surprinderea unui sunet mai bun în filmarea video. Camera frontală pentru apelurile prin Facetime filmează la rezoluție HD, având un senzor de 1.2 MP. Atât iPad Air cât și noul iPad mini vin cu tehnologia MIMO (Multiple-In-Multiple-Out) pentru antenele Wi-Fi, îmbunățind acoperirea rețelelor wireless.

iPad Air va fi disponibil în culorile alb, gri și gri spațial (space grey), asemenea lui iPhone 5s. România face parte din primul val de țări în care tableta va ajunge. Prețul comunicat pentru Statele Unite ale Americii este de 499 dolari pentru versiunea cu conectivitate Wi-Fi de 16 GB și 629 dolari pentru versiunea Wi-Fi + 4G de 16 GB, iar ele ajung până la 799 dolari pentru versiunea Wi-Fi de 128 de GB și 929 dolari pentru versiunea Wi-Fi + 4G de 128 de GB.

Etichete: , , , , , , , ,