VIDEO Allview lansează X1 Soul. Primul terminal cu un singur SIM al companiei vine cu procesor quad-core, camera de 13 MP și gesturi inteligente

Scris de | 31 octombrie, 2013
VIDEO Allview lansează X1 Soul. Primul terminal cu un singur SIM al companiei vine cu procesor quad-core, camera de 13 MP și gesturi inteligente

Allview a anunțat astăzi lansarea pe plan local a primului smartphone din portfoliul companiei care funcționează cu un singur SIM. X1 Soul integrează un ecran cu diagonală de 5 inchi, un procesor cu patru nuclee, o cameră principală de 13 megapixeli și una secundară de 5 megapixeli și aduce o parte din funcțiile inteligente pe care le-am vazut și la Samsung. Prețul cu care va fi comercializat este de 1.599 lei.

SAMSUNG CSC

Brașovenii de la Visual Fan susțineau acum ceva vreme că aria pe care ei o vor acoperi va fi în continuarea ce a terminalelor dual-sim, iar lansarea unui model cu un singur SIM a ridicat întrebări. Întrebat de ce s-a ales intrarea pe această nișă, respectiv intrarea în concurență cu producători consacrați – Samsung, LG, Sony etc, Alin Niscov, reprezentat Allview, a declarat că trendurile de la nivel mondial și local în privința unificării tarifelor și a creșterii numărului de oferte cu minute nelimitate în toate rețelele au stat la baza acestei decizii. În plus, brașovenii au realizat un studiu de piață printre cumpăratorii de telefoane Allview și au descoperit că 38% dintre utilizatori nu sunt interesați de capabilitățile dual-SIM.

Redactorii connect au anticipat că Allview va aduce acest pe piața încă de la sfârșitul lunii iunie, atunci când partenerul ODM pe care Allview l-a folosit și pentru modele anterioare pregătea lansarea unui model de top. Într-un post pe blog cu titlul “Ce ar mai putea lansa Allview? Gionee Elife E6: ecran Full HD de 5 inci, procesor MT6589T, 2 GB RAM, camera de 13 MP”, am anticipat designul și specificațiile tehnice, dar am omis o parte dintre gesturile inteligente și tehnologiile din spatele unor componente.

Allview X1 Soul este cel mai puternic smartphone din portofoliul companiei, integrând 2 GB de memorie RAM, un procesor quad-core Mediatek MT6589T tactat la 1.5 GHz și un GPU PowerVR SGX 544 într-o construcție unibody din policarbonat. Bateria măsoară 2.000 mAh, capacitatea internă de stocare este de 32 de GB, rulează Android 4.2 Jelly Bean, iar ecranul de 5 inchi vine cu rezoluție FullHD și 441 ppi. Specificațiile tehnice complete includ conectivitate HSDPA+, Wi-Fi și Wi-Fi Direct, Bluetooth, GPS, Wi-Fi Dislay și copatibilitate cu Smart2View. Partea audio este asigurată de un amplificator Yamaha, cu DTS (Digital True Surround), serviciul HD Voice fiind compatibil cu telefonul.

Camera de 13 megapixeli Omnivison 12830 vine cu câteva moduri pentru fotografiere: Continuous shooting, Picture Clear, Foto panoramic, Fotografii Hands free, Smile Detection, V Gesture, Best Picture. Filmarea se realizează la calitate 1080p, iar camera frontală este de 5 megapixeli. Performanțele camerei au fost testate de Simion Buia de la Academia de fotografie, acesta declarându-se mulțumit de performanțele camerei de 13 megapixeli ale lui X1 Soul. O serie de fotografii realizate de el pot fi vizualizate în video-ul de la finalul acestui articol.

Allview X1 Soul integrează și câteva funcții inteligente, asemănătoare cu cele pe care le-ați întâlnit la câteva telefoane de la Samsung. Air gesture permite răspundere la un apel, navigarea prin galeria de imagini sau oprirea unui video atunci când dispozitivul nu mai detectează privirea. Guest mode permite partajarea telefonului cu altcineva, putându-se realiza diverse setări pentru un invitat. Cu smart gesture poți pune telefonul pe modul silențios printr-o mișcare a telefonului cu fața în jos în momentul în care ești apelat.

Allview se așteaptă să vândă aproximativ 2.500 de terminale X1 Soul până la sfârșitul acestui an. Telefonul nu va face parte din oferta vreunui operator local, partenerul de tradiție, Cosmote, mizând pe telefoanele dual-SIM. Prețul recomandat este de 1.599 lei.

Etichete: , , , , , , , , ,