Asus lansează în România PC-ul All-in-One ET2701 și gama VivoPC

Scris de | 17 aprilie, 2014
Asus lansează în România PC-ul All-in-One ET2701 și gama VivoPC

Asus a prezentat ieri în România un nou PC All-in-One cu display de 27 de inchi, modelul ET2701, cu tv tuner integrat și un subwoofer extern. Totodată, la eveniment a fost dezvăluită și gama de dispozitive VivoPC, calculatoarele de dimensiuni reduse de la Asus care utilizează conceptul NUC proprietar Intel.

IMGP0587

Sistemele de tip All-in-One nu au avut parte în România de vânzări mari, care să să capteze atenția publicului larg. În primul rând pentru că sunt dispozitive destinate pentru birourile cu un design deosebit sau în spațiile publice în care un sistem de tip desktop obișnuit ar ieși în evidență în mod deranjant, iar în al doilea rând pentru că au avut un preț destul de mare. Lucrul acesta s-ar putea schimba pe viitor, odată ce designul a început să joace un rol din ce în ce mai important atât în tehnologie cât și în viața de zi cu zi, iar dispozitivele tactile sunt la tot pasul și din ce în ce mai atractive și utile.

Dintre modelele prezentate, Asus ET2701 este cel care iese în evidență, atât printr-un ecran tactil generos, de 27 de inchi, cât și pentru designul inspirat. La bază întâlnim un picior stabil, iar toate componentele sunt amplasate în carcasa interioară a dispozitivului.

Avem de-a face cu o motorizare bazată pe procesorul Intel I5-3770S din generația a treia, alăturată unei memorii de lucru de 8 GB RAM și unei plăci video nVIDIA GeForce 640M cu 2 GB RAM. Avem de-a face cu o configurație destinată mai multe pentru multimedia, dar sistemul va suporta și jocuri solicitante cu setările mai jos.

Modelul vine disponibil cu un HDD de 2 TB, dar poate fi disponibil în configurații diferite. Specificațiile tehnice sunt completate de o unitate optică Blu-Ray Combo, un TV tuner integrat, un subwoofer extern și o cameră de 2 megapixeli. Prețul de comercializarea ajunge la 7.000 de lei.

VivoPC-urile Asus sunt mini desktop-uri care au la bază un sistem Intel NUC. Are parte de o carcasă de dimensiuni mici, compactă, cu design frumos stilizat în modelul Zenbook și care poate fi integrat ușor într-un birou unde spațiul este limitat. El poate fi amplasat în apropierea unui monitor sau chiar pe el, având în pachet un sistem de prindere VESA.

Vivo PC-ul are un preț de pornire de 1.000 de lei în configurație cu un procesor Intel, iar în configurație standard ajunge la 1.700 de lei. Pentru aceasta din urmă se primește un mini PC cu procesor Intel Core i7-3337U la 1.8 GHz, 8 GB de memorie RAM, placă video integrată Intel HD Graphics 4000 și un hard disk de 500 de GB.

Etichete: , , , , , ,