Vertu Signature Touch: smartphone high end suprem

Scris de | 5 august, 2014
Vertu Signature Touch: smartphone high end suprem

Smartphone-ul Signature Touch combină tehnologia de vârf cu materiale premium, prelucrate manual și încorporează un ecran Full HD de 4,7 inchi din cristal de safir, are sunet semnat Bang & Olufsen și vine cu o cameră foto certificată Hasselblad. Dacă doar această scurtă înșiruire nu-ți dă amețeli, atunci fii gata să afli și celelalte puncte forte ale acestui smartphone de lux.

Nu este ușor să ignori un smartphone care, odată ajuns în mâinile tale pentru testare, afli că are un preț de pornire de 7.900 de euro. Dacă îl scapi și se strică sau cineva îl ob­servă și se gândește să-l împrumute pe viață? Dincolo de toate astea, citind părerile exprimate de comentatorii pe internet și care nu înțeleg de ce ai da atâția bani pe un telefon, este clar că pentru acest smartphone nu se aplică logica normală de consum. Vorbim în primul rând de o galanterie tehnologică, un smartphone creat aidoma unei bijuterii, care se adresează celor care vor să dețină nu doar un model ultra-performant ci și unul exclusivist, care dincolo de faptul că le reconfirmă statutul social, trece drept piesă de colecție.

Istoria distribuitorului britanic de telefoane mobile de lux începe în 1998, atunci când Vertu era divizia de lux a companiei Nokia. În urmă cu doi ani, Vertu și-a despărțit destinele de com­pania finlandeză, trecând în portofoliul unui fond privat de investiții. Astăzi, Vertu este lide­rul pieței de telefoane mobile de lux, fiind re­cognoscibil mai ales prin serii de modele ultra-performante lansate pe piață: Vertu Signature, Vertu Signature Touch și Vertu Constellation.

Cristal de safir pentru ecran

Vertu Signature Touch nu arată deloc ca un smartphone clasic și chiar dacă pare simplist este construit din materiale premium, atent se­lectate. Cucerește vizual din prima, iar senzația plăcută, la atingere, nu poate fi descrisă cu acuratețe. Smartphone-ul dispune de un display de 4,7 inchi, protejat de o bucată solidă din cris­tal de safir de 5,1 inchi și 118 carate, ajuns la cea de-a cincea generație, iar materialul folosit pentru capacul din spate este din piele de vițel, cu cusături fine pe mijloc.

Vertu.Signature Touch

Deasupra ecranului este difuzorul și camera frontală, alături de lo­go-ul Vertu. În afară de marginea de jos, care este îmbrăcată în piele și care se prelungește spre partea din spate, muchiile sunt îmbrăcate în titan de gradul 5, un material pentru care s-a folosit două tipuri de finisaj, mat și lustruit, prins în șuruburi fine care-i dau aspect frumos, cu o estetică echilibrată. Partea din dreapta este ocupată cu butonul Power, un buton pentru accesarea serviciilor Vertu și portul USB pen­tru încărcare/transfer de fișiere, în timp ce pe stânga se găsesc tastele pentru volum și jack-ul pentru căști.

Ecranul de 4,7 inchi are o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli și o densitate a pixeli­lor de 473 ppi, care dezvăluie imagini clare și bine contrastate, cu unghi de vizualizare larg. Protecția ecranului cu un cristal de safir face ca smartphone-ul să fie imposibil de zgâriat, cu excepția diamantului, și este rezistent la uzura de lungă durată. În plus, experiența de peste 10 ani de utilizare a acestei tehnologii le-a permis celor de la Vertu să conceapă acest ecran pen­tru a reduce reflexia luminii. Partea din spate este construită din piele de vițel neagră, dar în jurul camerei găsim o zonă din titan și care adăpostește cartela microSIM.

Performanță dusă la extreme

În trecut, Vertu nu miza pe un hardware foarte puternic, dar iată că după scindarea de Nokia, compania a început să mizeze pe com­ponente de top, aliniindu-se în acest fel celor mai importanți producători de smartphone-uri. Astfel, Signature Touch este motorizat cu un procesor quad core semnat Snapdragon 800, tactat la o frecvență de 2,3 GHz, plus 2 GB de memorie RAM, un accelerator grafic Adreno 320 și un spațiu de stocare intern rar întâl­nit, de 64 GB. Camera principală, certificată Hasselblad, are un senzor de 13 megapixeli, cu autofocus și bliț LED cu două tonuri, iar cea frontală are 2,1 megapixeli, fiind compatibilă pentru videoconferințe. Sunetul este asigurat de o pereche de difuzoare stereo, cu drivere de 11 x 15 mm și canale uplink de atenuare a zgomotu­lui și tehnologie Dolby Digital Plus.

Chiar dacă performanța nu este atuu-ul prin­cipal care stă la baza acestui model exclusivist, de dragul comparațiilor trebuie să precizăm că Vertu Signature Touch are rezultate compara­bile cu flagship-urile de la Samsung, HTC sau LG. Obține un punctaj de 16.475 de puncte în Quadrant, 27.934 în Antutu, 15.178 în testul Ice Storm Unlimited din 3Dmark și are 58,8 fps-uri în Epic Citadel. Rulează cu succes jocuri cu grafică solicitantă, iar multimedia este asigurată pe filiera unui ecran Full HD 1080p și a unor difuzoare realizate de Bang&Olufsen.

Vertu Signature Touch.

Smartphone-ul de lux dispune de o baterie internă de 2275 mAh care asigură o autonomie de până la 15 ore și 30 de minute, cu un standby de 380 de ore. Într-un test video, cu rularea unui clip la calitatea de 720p și ecranul luminat la maxim reușește să ajungă până la 7 ore și 12 minute de utilizare. Într-o utilizare mixtă, cu 4G pornit, sincronizare două conturi de email, social media, clipuri video pe Youtube 30 de minute și două ore de apeluri, Signature Touch reușește să ajungă la o întreagă zi de utilizare.

Alte specificații tehnice includ, conectivitate 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac și Bluetooth 4.0. În plus, se poate încărca wireless cu ajutorul unui dispozitiv Qi, disponibil separat, realizat, de ase­menea, dintr-un material premium, asemănător pielii care se găsește pe capacul din spate.

Vertu Concierge, Life, Certainty

Vertu Signature Touch rulează versiunea Kit Kat 4.4.2 a sistemului de operare Android, dar fără modificări majore aplicate peste interfața vizuală. Singurele au fost efectuate asupra iconițelor pentru aplicații, asupra ceasului și asupra controlului pentru sunet. Pe lângă materialele premium enumerate anterior, un factor extrem de important în de­cizia de achiziție a unui model Vertu îl joacă serviciile premium care vin la pachet. Astfel, prin apăsarea unui buton poziționat deasupra butonului Power se accesează un meniu din care se poate selecta unul dintre cele trei ser­vicii personalizate, Concierge, Life, Certainty.

Vertu Concierge este un asistent personal îmbunătățit ce funcționează non-stop și oferă informații, recomandări sau efectuează rezer­vări, ocupându-se de fiecare cerere în parte, de la găsirea cadoului potrivit pentru cei dragi, până la rezervarea unor bilete de avion sau accesul la un eveniment important. Asistentul care se ocupă de toate acestea este o persoană reală, aflată la capătul celălalt al “butoanelor”, care poate fi contactată prin telefon, email sau chat, după crearea unui cont pentru utilizator.

Serviciul este disponibil în mod gratuit pentru un an de zile, iar după primul an se plătește o taxă care se ridică la aproximativ 3.000 de do­lari. Vertu Life, o altă soluție personalizată, se dorește a fi un pașaport ce îți oferă acces la cele mai importante evenimente ale lumii. Vorbim aici de privilegii și acces nelimitat la eveni­mente de elită din întreaga lume, direct de pe telefonul tău. Pe durata testării nu am întâlnit evenimente importante din România la care aplicația mi-ar putea oferi acces, dar aș fi putut, de exemplu, să merg într-o vacanță de lux la hotelul Mandarin Oriental din Hong Kong sau să fac cumpărături dintr-un magazin din Dubai.

Vertu Concierge completează trio-ul de ser­vicii exclusiviste disponibile pe Signature Tou­ch, fiind o soluție de securitate care protejează utilizatorul și datele personale ale acestuia din smartphone. Serviciul include comunicarea criptată prin Silent Circle (text și voce), acces global la Wi-Fi prin iPass, precum și securitate sporită personală sau pentru corporații prin intermediul Protector Services Group.

Concluzie connect

Nu sunt un fin cunoscător de artă și cu atât mai puțin unul de obiecte scumpe, dar când vine vorba de Vertu Signature Touch pot spu­ne că vorbim de un smartphone unic, cu cea mai impresionantă combinație de design și construcție, cu o piele moale, care se simte exce­lent în mână, cu un titan care nu este deranjant în utilizare și un ecran protejat cu cristal de safir cu care nu stai cu frică că l-ai putea zgâria la orice gest necontrolat. Dincolo de construcție, te bucuri și de un hardware puternic, cu o plat­formă Android pentru care ai disponibile zeci de mii de aplicații.

Gama de smartphone-uri de lux Vertu Sig­nature Touch începe de la un preț de 7.900 de euro, dar sunt disponibile și versiuni care costă peste 16.000 de euro. Pentru mai multe informații intrați pe www.vertu.com

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,