4 din 5 părinți au nevoie de ajutorul copiilor pentru a folosi internetul

Scris de | 9 martie, 2015
4 din 5 părinți au nevoie de ajutorul copiilor pentru a folosi internetul

Trei din cinci părinți utilizează zilnic internetul, conform unui chestionar realizat de Orange în cadrul proiectului #părințilașcoală. Dintre aceștia, patru din cinci le cer ajutorul copiilor atunci când nu știu cum să gestioneze diverse situații în mediul digital.

kids lifestyle tablet

Același chestionar arată că principalele motive pentru care părinții accesează internetul sunt comunicarea cu cei dragi și transferul de date, dar și faptul că își doresc să se informeze din resurse online, ușor accesibile. Laptopul și computerul sunt dispozitivele aflate la îndemâna părinților pentru sesiunile online, iar cei mai pasionați doresc să afle cum ar putea utiliza un smartphone sau o tabletă pentru aceleași nevoi.

Din dorința de a oferi soluții pentru situațiile dificile întâmpinate în utilizarea laptopului,  smartphone-urilor sau rețelelor sociale, Orange a lansat la începutul lunii februarie campania #părințilașcoală, cu ajutorul căreia își propune să aducă noile tehnologii mai aproape de părinți. Astfel, pe parcursul celor 3 săptămâni de campanie, au fost încărcate in platforma peste 100 de povești, evaluate ulterior de un juriu format din specialiști în comunicare digitală și social media. Câștigătorii au obținut un loc în tabăra de cursuri digitale #părințilașcoală care are loc între 13-15 martie.

Etichete: , , ,