Stick Orange TV review: Mută conținutul de pe mobil pe TV

Creșterea de servicii video on demand deschide noi orizonturi. Nu mai este necesar să așteptăm echipa de tehnicieni pentru a instala serviciul de televiziune, ci putem avea totul pe smartphone-ul nostru, iar prin conectarea unui stick la televizor vom rula programele și filmele direct pe ecranul mare.

Scris de | 26 mai, 2015
Stick Orange TV review: Mută conținutul de pe mobil pe TV

Dacă cunoașteți principiul de mirroring și ați început să lecturați acest material cu siguranță sunteți familiarizați cu Chromecast, dispozitivul Google pentru streaming media de pe dispozitivele mobile pe TV fără a avea nevoie de cabluri. Practic, prin conectarea unui dispozitiv de dimensiuni reduse (stick) într-un port HDMI din televizor, vei transforma TV-ul într-un televizor smart prin mutarea conținutului de pe ecranul telefonului sau al tabletei pe ecranul mare al televizorului. În alte țări, utilizatorii folosesc Chromecast mai mult pentru a se conecta la servicii de video on demand precum Netflix, Hulu sau HBO Go, dar și pentru a urmări clipuri prin Youtube.

Din păcate, conținutul video on demand de la cele mai importanți provideri de la nivel global nu este disponibil și în România, totuși Orange încearcă să umple acest gol de pe piața locală prin lansarea unui produs cu ajutorul căruia poți să transferi serviciul Orange TV Go de pe dispozitivele mobile (smartphone și tabletă) pe TV. Am testat stick-ul Orange TV și suntem gata să vă oferim mai multe detalii despre cum poate fi folosit, la ce ajută și la ce calitate sunt transmise canalele TV.

Stick-ul Orange TV

Stick-ul Orange TV va permite utilizatorilor serviciului Orange TV să vizioneze programe TV, filme sau seriale din platforma Orange TV Go prin conectarea unui dispozitiv de dimensiuni reduse în portul HDMI al televizorului sau al monitorului și apoi prin folosirea unei comunicări wireless între smartphone și TV.

stick-orange-tv-2

Dispozitivul va funcționa ca o telecomandă, iar conținutul din aplicația disponibilă pe platformele Android sau iOS se va muta astfel pe ecranul mare al televizorului. Stick-ul va putea fi utilizat de abonații serviciului Orange TV prin satelit sau de către cei care utilizează serviciul pe platforma Orange TV Go pe smartphone, tabletă sau laptop. Pe lângă conținutul din aplicația Orange TV Go, utilizatorii vor mai putea accesa și conținut direct din telefon, precum fotografii, videoclipuri sau melodii.

Puncte forte

Streaming-ul media per conexiune smartphone sau tabletă cu TV prezintă mai multe avantaje pentru utilizator. Noi vă prezentăm trei scenarii în care dispozitivul poate fi utilizat cu succes, urmând să adoptați stick-ul în funcție de nevoile voastre.

  1. Portabil
    Cu o greutate de numai 31 de grame și dimensiunile de 86,5 x 28 x 13 mm, stick-ul Orange TV este extrem de portabil și poate fi transportat fără griji. Practic, ai abonamentul de la TV cu tine oriunde, iar asta poate însemna foarte mult atunci când ești la munte sau la mare, sau când, de exemplu, aflat în vizită la un prieten descoperi că acesta nu prinde postul Look TV (disponibil în platforma Orange TV Go, transmite principalele meciuri de fotbal) și vei putea vedea instant cu ajutorul stick-ului  meciurile de fotbal.
  2. Wireless
    La instalarea serviciului Orange TV prin satelit o echipă de tehnicieni va veni să instaleze serviciul și echipamentul de lângă televizor (receiver, cartelă, telecomandă, antenă care să te conecteze la satelitul SES Astra). Stick-ul Orange TV le permite și celor care aleg o opțiune Orange TV Go pentru televiziune pe laptop, tabletă sau mobil să mute conținutul și pe televizor.
  3. Video și poze direct din telefon
    Cele mai multe dintre televizoarele disponibile în acest moment dispun de opțiuni care să facă mirroring, dar pentru aceia care dețin generații mai vechi de TV-uri sau cei care nu știu să umble prin setările unui televizor smart este mai ușor și mai rapid să folosească stick-ul Orange TV.

Cum funcționează?

Un stick Orange TV necesită o ofertă Orange TV, indiferent că este un abonament pentru satelit sau o opțiune Orange TV Go. Dacă ai o ofertă activă trebuie să descarci aplicațiile Orange TV GO și aplicația Stick Orange TV, ambele disponibile pe platformele iOS și Android. Apoi se introduce stick-ul în portul HDMI al televizorului și se conectează și la o sursă de alimentare (un port USB de la televizor sau direct la priză).

stick-orange-tv-1

După conectare este necesar să comuți sursa televizorului aferent portului HDMI și să urmezi instrucțiunile de pe ecran. Vei deschide aplicația Stick Orange TV, vei conecta stick-ul la aceeași rețea Wi-Fi la care este conectat și smartphone-ul sau tableta și apoi vei putea începe să vezi conținutul pe ecranul televizorului din aplicația Orange TV Go prin selectarea programului dorit și apăsarea butonului de difuzare (casting).

orange-tv-buton-difuzare

Cu ajutorul stick-ului vei putea să rulezi conținut atât prin intermediul serviciul Orange TV, cât și din alte aplicații compatibile atunci când va apărea pe ecran butonul de difuzare. De exemplu, poți rula imagini din galeria foto-video a telefonului și vei putea naviga printre cadre și clipuri. Afișarea nu se face chiar instantaneu, poate dura câteva fracțiuni de secundă până ce conținutul este încărcat complet.

Calitate excelentă

Încă de la lansarea serviciului, Orange a împărțit oferta Orange TV în trei abonamente: Local HD, World HD și Universe HD. Pachetul de bază conține 8 canale HD și un total de 37 de canale, iar pachetul Universe HD conține peste 41 de canale în format high definition și un total de 101 de canale. Dintre acesta 71 de canale pot fi văzute în aplicația Orange TV Go, iar posturile Antena și Pro TV pot fi urmărite prin intermediul platformelor Antena Play și Voyo.

stick-orange-tv-3Cei care doresc să urmărească televiziune doar pe dispozitivele mobile au la dispoziție opțiunile Orange TV Go, cu conținut asemănător. În funcție de pachetul pentru care ai optat, programele disponibile în format HD în aplicația Orange TV Go vor putea fi vizionate pe televizor la cea mai bună calitate într-un format 16:9, iar programele SD (Standard Definition) vor putea fi văzute într-un format 4:3.

Disponibilitate

La momentul actual, stick-ul Orange TV se află într-un amplu program de testare la nivel național. Astfel, 100 de clienți Orange au ocazia să experimenteze modul în care acest produs se comportă, iar feedback-ul lor va ajuta la fixarea eventualelor probleme tehnice, acesta urmând a fi introdus apoi în oferta comercială a companiei.

România este prima țară din cadrul grupului Orange în care va fi lansat acest produs inovativ, iar în funcție de succesul acestui proiect pilot, stick-ul Orange TV va primi undă verde pentru a fi implementat și în alte țări în care compania activează și dorește să implementeze servicii TV.

Etichete: , , , , , , , , ,