Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, este disponibil în România

10 cm. Atât măsoară cel mai mic PC existent pe piață ce rulează Windows sau Linux și care se conectează la monitor sau ecran direct în portul HDMI.

Scris de | 15 iunie, 2015
Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, este disponibil în România

Mini PC-ul de la Intel este un computer complet funcțional, iar cu ajutorul conexiunii Bluetooth 4.0 se poate conecta la mouse și tastatură, iar în interior se găsește integrat și un modul Wi-Fi 802.11 b/g/n pentru conectarea la internet. Dispozitivul are dimensiunile exacte de 103 x 37 x 12 mm, mai dispune de un port USB 2.0 și pentru a funcționa este necesară alimentarea sa la o priză sau la un port USB din spatele televizoului/monitorului (dacă există).  

Intel Compute Stick este disponibil în două variante, ambele motorizate de un procesor Intel Atom quad-core Z3735F pe arhitectură Bay Trail: o versiune cu 32 de GB spațiu de stocare, 2 GB de memorie RAM și Windows 8.1 preistalat și o versiune cu 8 GB spațiu de stocare, 1 GB memorie RAM și sistem de operare Linux. Pentru extinderea spațiului de stocare este dotat cu un slot pentru carduri microSD.

Figure-1-IntelComputeStickLegend

Datorită Legii lui Moore, după care Intel s-a ghidat în ultimii 50 de ani, au luat naștere cele mai mari inovații tehnologice. De-a lungul timpului, PC-ul s-a reinventat schimbându-și forma în funcție de tendințe și de nevoile utilizatorilor. În prezent, discutăm despre Intel® Compute Stick, un computer de doar 10 cm, care redefinește domeniul PC-urilor”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria.

Intel Compute Stick este disponibil în România la retailerul online PC Garage pentru un preț de 739,99 lei.

Etichete: , , ,