Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, este disponibil în România

Mini PC-ul de la Intel este un computer complet funcțional, iar cu ajutorul conexiunii Bluetooth 4.0 se poate conecta la mouse și tastatură, iar în interior se găsește integrat și un modul Wi-Fi 802.11 b/g/n pentru conectarea la internet. Dispozitivul are dimensiunile exacte de 103 x 37 x 12 mm, mai dispune de un port USB 2.0 și pentru a funcționa este necesară alimentarea sa la o priză sau la un port USB din spatele televizoului/monitorului (dacă există).  

Intel Compute Stick este disponibil în două variante, ambele motorizate de un procesor Intel Atom quad-core Z3735F pe arhitectură Bay Trail: o versiune cu 32 de GB spațiu de stocare, 2 GB de memorie RAM și Windows 8.1 preistalat și o versiune cu 8 GB spațiu de stocare, 1 GB memorie RAM și sistem de operare Linux. Pentru extinderea spațiului de stocare este dotat cu un slot pentru carduri microSD.

Datorită Legii lui Moore, după care Intel s-a ghidat în ultimii 50 de ani, au luat naștere cele mai mari inovații tehnologice. De-a lungul timpului, PC-ul s-a reinventat schimbându-și forma în funcție de tendințe și de nevoile utilizatorilor. În prezent, discutăm despre Intel® Compute Stick, un computer de doar 10 cm, care redefinește domeniul PC-urilor”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria.

Intel Compute Stick este disponibil în România la retailerul online PC Garage pentru un preț de 739,99 lei.