iHunt X8 review: Smartphone rugged cu funcție Walkie talkie

iHunt începe periplul în România prin introducerea primelor smartphone-uri cu aevărat rezistente sub brand local. iHunt X8 este flagship-ul companiei,  un dispozitiv care oferă cel mai înalt grad de rezistență, certificat și protejat de materiale dure, iar componentele hardware sunt actuale și fac față cerințelor celor mai mulți utilizatori. Citiți impresiile noastre în continuare.

Scris de | 10 octombrie, 2015
iHunt X8 review: Smartphone rugged cu funcție Walkie talkie

iHunt este un importator românesc care produce, importă și distribuie telefoane mobile rezistente și produse electronice. Pe site-ul ihunt.ro se pot găsi telefoane rezistente de la o serie de branduri consacrate în producerea de telefoane rugged, smartphone sau feature phone, iar începând cu această lună ei au reușit să introducă telefoane sub brandul propriu.

iHunt X8 este un smartphone care rezistă la condiții extreme de utilizare, iar certificarea IP68 atestă acest lucru. În aceste condiții, chiar dacă are un display cu o diagonală de numai 4.7 inchi, plasticul utilizat în construcție este tare și îl face să pară foarte robust și mai mare decât smartphone-urile obișnuite.

Design

Carcasa este prinsă în partea din față în 4 șuruburi (două sus și două jos) și identic în spate, iar marginile sunt fixate cu ajutorul a 6 nituri fine pe margini, câte 3 pe fiecare parte.  Sub ecran avem 3 butoane capacitive sub care se află sigla companiei, frumos stilizată în zona liberă care înconjoară ecranul, iar în partea superioară se află camera frontală și grila pentru speaker. Cântărește 285 de grame și are o grosime de 22 de milimetri.

ihunt-x8-105

Capacul care oferă acces la baterie, SIM și slot pentru card microSD este prinss în două șuruburi de dimensiuni mari care se înlătură cu ajutorul cheiței incluse în pachet, iar pentru opri imersiunile cu apă sau praf este fixat cu o garnitură din cauciuc. Capacul, la fel ca marginile, este realizat din plastic dur și are o zonă texturată în jurul logo-ului din centru. Deasupra logo-ului se găsește blițul și camera principală, iar alături se observa o gaură acoperită de un căpăcel și în care se va înșuruba antena atunci când dorești să folosești funcția walkie talkie.

Pe margini se observă mai multe butoane decât avem la smartphone-uri în mod obișnuit, remarcându-se în acest sens un buton notat cu PTT (Push to talk), un buton pentru declanșarea camerei și un buton de reset, toate trei amplasate pe marginea din dreapta. Pe stânga se află butoanele pentru volum și Power, amplasat neobișnuit în partea de jos.  Butoanele fizice sunt realizate dintr-un material cauciucat dur, cu o textură zimțată pentru a simți atingerea lor.

ihunt-x8-1

Ecranul IPS de 4.7 inchi oferă asigură o rezoluție a imaginii de 1280 x 720 pixeli și o densitate a pixelilor de 320 ppi, care oferă o imagine clară și unghiuri de vizualizare decente. Peste ecran este aplicat un strat de sticlă Gorilla Glass, care va ține departe zgârieturile.

Hardware și funcții

iHunt X8 este un telefon cu performanțe medii, dar principala sa caracteristică este capabilitatea de a rezista la șocuri și în condiții dificile. Dincolo de asta, este unul dintre primele smartphone-uri rugged echipate cu procesor octa-core. Operarea fără lag este asigurată de un procesor cu opt nuclee Mediatek MT6589 care urcă până la 1.7 GHz, GPU Mali 450 MP, 2 GB de memorie RAM și rulează sistemul de operare Android 4.4.2.  Spațiul de stocare intern măsoară 32 de GB, iar cu ajutorul unui card microSD se poate extinde până la 64 de GB.

ihunt-x8-209

Am rulat fără probleme jocuri precum Asphalt 8 sau Real Racing 3, dar nu este un smartphone destinat gamingului și cel mai probabil veți folosi pe el mai mult mailul și aplicații destinate măsurătorilor, acolo unde Google Play oferă câteva soluții interesante precum: Handyman Calculator, Pocket Bubble, PlanGrid, Photo Measures, Plan Grid etc.

Una dintre cele mai importante funcții pentru smartphone-ul realizat de iHunt este funcția walkie talkie. Atunci când lucrezi într-o zonă fără semnal este nevoie doar să atașezi antena disponibilă gratuit în pachetul de retail și să pornești aplicația disponibilă pentru a face setările de conexiune la frecvența la care te vei găsi cu ceilalți colegi/prieteni. Prin apăsarea butonului Push to talk, poziționat în partea dreapta, te vei conecta automat la conversație.

Certificarea IP68 înseamnă că telefonul are cel mai înalt nivel de protectie, este rezistent la apă, praf și șocuri și rezistă la scufundări în apă. În plus, smartphone-ul mai este certificat cu standardul militar MIL-STD 810G, ceea ce se traduce în rezistența la presiune scăzută și la temperaturi ridicate sau scăzute, umiditate, nisip și praf etc. 

Camera principală folosește un senzor de 13 megapixeli, iar cea secundară 5 megapixeli. Focalizarea este mai greoaie iar de la declanșare până la fotografia finală durează puțin, dar fotografiile finale au o rezoluție de 4096 x 3072 pixeli și filmarea se realizează la 30 cadre pe secunde la rezoluție 1080p și este cea mai bună cameră întâlnită la un smartphone rezistent.

X8 dispune de o baterie de 3.600 mAh, care asigură până la 10 ore de conversații și până  la 150 de ore în stand by. Într-o utilizare moderată poți ajunge cu el la 3-4 zile de funcționare, iar cu o utilizare intensivă vei reuși fără probleme să depășești 48 de ore de folosire.

Disponibilitate și preț

iHunt X8 este disponibil pe site-ul www.ihunt.ro la prețul de 1.899 lei. Smartphone-ul oferă cel mai înalt grad de rezistență, cu materiale dure de calitate, iar hardware-ul disponibil îl face capabil să ruleze cele mai multe dintre aplicațiile disponibile în Google Play.

Etichete: , , , ,