Alte noutăți Huawei de la IFA 2018: AI Cube, Huawei Locator și noi versiuni de culoare pentru smartphone-urile P20

Scris de | 12 septembrie, 2018
Alte noutăți Huawei de la IFA 2018: AI Cube, Huawei Locator și noi versiuni de culoare pentru smartphone-urile P20

Pe lângă cel mai performant procesor de pe piață, Kiri 980, Huawei a anunțat în cadrul târgului de la Berlin un difuzor inteligent, un dispozitiv de localizare și noi culori disponibile pentru gama de smartphone-uri P20, inclusiv modele cu piele pe spate.

P20 Pro vine acum și cu spate din piele

Dacă v-a plăcut propunerile Huawei pentru capacele din spate, țineți-vă puțin respirația: au fost anunțate noi versiuni de culoare, inclusiv unele cu piele adevărată.

Versiunea de culoare Morpho Aurora întoarce gradientul de pe varianta Twilight a lui P20 Pro, adică partea întunecată se află acum în partea de jos și cu partea roz-albăstruie aflată în partea superioară. Gradientul se schimbă în funcție de unghiul pe care pică lumina și oferă un aspect interesant, dar îmi place mai mult aplicarea inițială. Este disponibilă, de asemenea, un model alb, denumit foarte sugestiv de către producător Mother of Pearl.

Pe de altă parte, produsele cu spate din piele sunt cele mai atrăgătoare.  Motorola sau LG au oferit în trecut variante din piele, în timp ce alți producători au avut imitații din piele pentru capacul din spate (Samsung Galaxy Note 4 îmi vine acum în minte). Huawei folosește acum piele autentică de vițel, sunt disponibile versiuni pe maro și negru, cu versiunea maronie care are acum până și un cadru auriu care să se potrivească cromatic.

La o primă vedere pare că avem în față o versiune mai sobră decât variantele colorate și lucioase pe care Huawei le-a oferit odată cu gama P20. Mi-ar fi plăcut să văd o piele cu inserții perforate, ar fi oferit un aspect și mai business. Pe de altă parte, noile versiuni nu vor fi disponibile decât în China și vor fi mai scumpe cu aproximativ 100 de euro, dar vor fi disponibile și unele modele cu 8 GB de RAM și 256 de GB spațiu de stocare intern.

AI Cube, un difuzor inteligent cu asistentul vocal Alexa

Este primul difuzor inteligent de la Huawei, integrează asistentul vocal Alexa și va permite utilizatorilor să asculte muzica sau știrile, să seteze alarme sau întâlniri direct în calendarul din smartphone, precum și să controleze dispozitivele conectate la sistemul smart home. Ai Cube poate funcționa ca un router și vine cu standardul Wi-Fi 802.11ac, cu suport pentru benzile de 2. GHz și 5 GHz, cu viteze de download de până la 1200 Mbps.

Dispozitivul va fi disponibil începând cu această toamnă în Europa, dar România nu are suport pentru Alexa, așă că nu avem informații privind o lansare locală.

Huawei Locator, doar un alt tracker?

În cadrul evenimentului dedicat din cadrul IFA a fost anunțat și Huawei Locator, un dispozitiv de urmărire prin GPS care include GPS-, A-GPS, Glonass, Galileo și Beidou, poziționare asistată prin Wi-Fi și raportarea poziției în timp real, (aproximativ 5 metri marjă de eroare) practic toate standardele care vor permite accesarea coordonatelor GPS în situații de urgență în orice regiune.

Dispozitivul este rezistent la apă și praf conform standardului IP68, integrează un buton SOS, iar autonomia se ridică la 15 zile de utilizare, cu standby de până la 60 de zile. Compania îl marketează ca un dispozitiv ideal de atașat la zgarda câinelui, bicicletă, bagaj, chei sau în ghiozdanul copilului, așadar nicio noutate față de alte trackere disponibile deja pe piață. Detalii privind prețurile și disponibilitatea nu au fost anunțate încă.

Etichete: , , , ,