Lenovo lansează laptopurile ThinkBook, modele elegante și accesibile

Scris de | 13 mai, 2019
Lenovo lansează laptopurile ThinkBook, modele elegante și accesibile

În cadrul evenimentului anual Lenovo Accelerate la care connect ia parte în aceste zile, compania a anunțat lansarea unui noi linii de laptopuri pentru business-urile mici și mijlocii, ThinkBook, cu accent pe caracteristicile business promvoate în trecut de linia Thinkpad, dar și pe design, un aspect pe care milenialii îl consideră din ce în ce mai important astăzi.

Conform companiei, aproape 60% din ceea ce se numește noua forță de muncă a crescut și a lucrat cu dispozitive elegante, fie că este vorba despre smartphone-uri sau laptopuri de ultimă generație. Compusă din Millenials și generația Z, acest nou val de oameni care vor îmbrățișa munca în viitor se așteaptă ca dispozitivele companiei să funcționeze impecabil și să arate modern. Thinkbook permite companiilor aflate în creștere să mențină un avatanj competitiv în atragerea tinerilor pasionați de tehnologie cu dispozitive cool, dar care au un cost mai redus față de modelele de top din linia Thinkpad.

 

“Noul val de tineri se așteaptă ca dispozitivele lor de la locul de muncă să facă mai mult, dar cu un aspect minimalist”, a declarat Eric Yu, senior vicepresident Lenovo și General Manager al segmentului de afaceri SMB, Lenovo Intelligent Devices Group.  „Thinkbook se potrivește perfect pentru a umple acest gol de pe piață”, a continuat Yu.

Seria ThinkBook vine momentan cu două modele, de 13 și 14 inchi și aduce caracteristici precum securitatea, fiabilitatea și serviciile de asistență deja cunoscute de la gama Thinkpad, dar totodată satisfac cererea de design atrăgător, cu un șasiu cu design elegant din aluminiu și magneziu. Laptopurile ThinkBook au o deschidere de până la 180 de grade și o margine redusă în jurul ecranului și vor fi disponibile într-o singură variantă de culoare, un finisaj gri elegant care păstrează notele metalice ale șasiului. Modelul ThinkBook 13s cântărește 1.34 kilograme, în timp ce varianta de 14 inchi are o greutate de  1,5 kilograme, dar cel din urmă model nu va fi disponibil în regiunea EMEA.

 

La capitolul specificații tehnice, ThinkBook 13s vine echipat cu un procesor Intel Core i7 de generația a opta, 4/8 GB memorie RAM DDR4, placă video dedicată AMD Radeon 540X cu 2 GB memorie, GDRR5, stocare pe SSD M.2 PCIE 128/256/512 sau M.2 Sata 256 GB și o baterie de 45 Whr cu o autonomie de până la 11 ore. 

Ecranul de 13 inchi folosește un panou IPS anti-glare de 300 niți, cu margine redusă de 5 mm. Tastatura este rezistentă la vărsări accidentale ale lichidelor, sunetul poartă semnătura Dolby și Harman Kardon, iar un design al balamalei de tip lay-flat permite evacuarea aerului cald mai eficient, în timp ce utilizarea zincului la balama permite o durată de viață mai lungă.

Thinkbook aduce autentificarea într-un singur pas și pornirea cu ajutorul unui cititor de amprentă digitală, dar sigur că sunt disponibile și alte opțiuni de deblocare, deja cunoscute din Windows 10 (parolă, PIN etc). Tot în zona de securitate și confidențialitate Lenovo a adăugat opțiunea ThinkShutter, iar atunci când nu folosești camera frontală poți optă să o acoperi cu ajutorul unui capac inteligent.

Thinkbook 13s va fi disponibil în regiunea EMEA la un preț de aproximativ 699 dolari începând cu luna iunie.

Etichete: , , , ,