Lenovo Thinkpad X1 Extreme de generație nouă: ecran OLED 4K tactil, procesoare Intel noi, stocare de 4 TB pe SSD

Scris de | 13 mai, 2019
Lenovo Thinkpad X1 Extreme de generație nouă: ecran OLED 4K tactil, procesoare Intel noi, stocare de 4 TB pe SSD

Cel mai performant laptop portabil de la Lenovo trece printr-un upgrade masiv și a fost anunțat în cadrul evenimentului Lenovo Accelerate. Thinkpad X1 Extreme Gen 2 aduce procesoare Intel Core i9 și placă video dedicată NVIDIA Geforce GTX 1650 și poate ajunge cu stocare până la 4 TB stocare pe SSD, iar autonomia atinge 14 ore de utilizare, cu o încărcare de la 0 la 80% în aproximativ 60 de minute.

Realizat pentru utilizatorii business cu nevoi avansate, precum editare foto video sau proiectare, este un laptop subțire și ușor cu Windows 10, capabil de performanțe foarte avansate. Au fost îmbunătățite funcțiile de divertisment, iar acum include un ecran tactil 4K OLED  dotat cu Dolby  Vision, iar sistemul de boxe poartă semnătura Dolby Atmos. Ecranul măsoară 15 inchi și este calibrat cu sistemul X-Rite Pantone, un sistem care oferă culori pre-calibrate pentru ecran și care ajută designerii profesioniști, designerii industriali și graficieni să lucreze în funcție de culori, cum ar fi editarea video și corecția de culoare.

La capitolul design, chiar dacă laptopul era construit din fibră de carbon și la prima generație, noul model aduce textura vizibilă de fibră de carbon pe capacul frontal, o caracteristică care a fost cerută de utilizatori. Are o grosime de 18 mm și o greutate de 1.7 kilograme. Laptopul are un standard MIL-SPEC testat pentru durabilitate și este rezistent împotriva scurgerilor accidentale de apă sau a loviturilor de zi cu zi.

Caracteristicile de securitate de la primul model au fost păstrate, iar în acest sens este disponibil un senzor de amprentă pentru autentificare, Windows Hello cu cameră IR și un cip dTPM 2.0 care păstrează identitatea și siguranța datelor. Thinkpad X1 Extreme include, de asemenea, și camera ThinkShutter, un sistem care acoperă obiectivul RGB și camera IR.

Thinkpad X1 Xtreme Gen 2 va fi disponibil în regiunea EMEA începând cu luna august la prețuri care pleacă de la 1.499 dolari.

Etichete: , , ,