Motorola relansează Razr. Este primul telefon pliabil cu clapetă

Scris de | 14 noiembrie, 2019
Motorola relansează Razr. Este primul telefon pliabil cu clapetă
foto: Iulian Machi / connect romania

Zvourile s-au adeverit, iar Motorola tocmai a ridicat cortina de pe primul smartphone pliabil al companiei. Motorola razr este un nou concept de smartphone pliabil față de ceea ce am văzut până acum pe piața, iar asta ar putea fi un lucru bun. Noul Motorola Razr este o evoluție iconică care a marcat o generație de telefoane clasice, cu clapeta și da, nu este chiar accesibil. Va costa aproximativ 1500 dolari.

Reiterarea Motorola Razr este zvonită deja de ceva timp, dar telefonul legendar din 2004 nu numai că a fost lansat cu noi componente și materiale, ci devine primul telefon pliabil cu clapetă. După ce Lenovo a anunțat deja primul PC pliabil în primăvara acestui an, compania din grup responsabilă cu segmentul de smartphone-uri anunța primul telefon pliabil cu clapetă. 

Motorola a testat peste 20 de prototipuri pentru lansarea unui telefon flexibil și se pare că telefonul pliabil cu clapetă este cea mai bună soluție. La exterior, noul Motorola Razr seamănă izbitor cu telefonul inițial razr, dar este actualizat cu cele mai noi materiale și tehnologii, este realizat din oțel inoxidabil și ecran 3D cu protecție Gorilla Glass 3D. Dispune de un display interactiv la exterior de 2.7 inchi, care poate funcționa independent și care permite realizarea unui selfie cu clapeta închisă. Din ecranul Quickview poți de asemenea să efectuezi apeluri, să răspunzi la mesaje, mailuri sau să schimbi melodiile sau setările, totul fără a deschide telefonul.

Cea mare provocare pentru Motorola a venit de la balama. Conform producătorului, a fost realizat un parteneriat cu Lenovo pentru a livra cea mai bună balama pentru un dispozitiv de acest tip, iar când vine vorba despre balamale pentru dispozitivele mobile Lenovo este cel mai bun nume pentru asta dacă ne gândim numai la dispozitivele Lenovo. Motorola folosește un sistem cu două părți care permite display-ului să se închidă perfect pentru a proteja afișajul de praf și ale elemente care ar putea dăuna ecranului din plastic OLED.  

Construcția noului Razr este similară cu cea a modelui din 2004, cu bărbia care adăposește majoritatea compoentenlor la bază. Motorola a reproiectat antena pentru a încăpea într-un spațiu de două ori mai mic decât smartphone-urile de astăzi, iar bateria este împărțită în două. Dispune de o baterie cu o capacitate de 2.510 mAh, cu până la 36 de ore autonomie și vine cu tehnologie de încărcare rapidă TurboPower.

Odată deschis, Motorola razr dezvăluie un ecran OLED de 6.2 inchi cu raport de display 21:9 și rezoluție 2142 x 876 pixeli.   La interior se găsește un procesor Snapdragon 710, 6 GB memorie RAM și o cameră principală de 16 megapixeli cu diafragmă f/1.7 și mod de noapte. Telefonul dispune de senzor pentru amprentă și se va livra cu Android 9 Pie.

Noul motorola razr va fi disponibil pentru 1.499 dolari începând cu luna decembrie în SUA și câteva piețe din Europa. Telefonul va fi de asemenea disponibil în America Latină, Canada, Asia și Australia.

*Vom reveni curand cu un hands on cu dispozitivul

 

Etichete: , , , , ,