Interfață de Android interesantă: iată ce poți face cu Evie Launcher, GO Launcher S, Launcher iOS 13, Niagara Launcher, Microsoft Launcher și Nova Launcher

Dacă dorești să dai o notă personală telefonului tău Android, o poți face cu ajutorul unui Launcher. Am luat sub lupă șase aplicații.

Scris de | 13 decembrie, 2019
Interfață de Android interesantă: iată ce poți face cu Evie Launcher, GO Launcher S, Launcher iOS 13, Niagara Launcher, Microsoft Launcher și Nova Launcher

Dacă dorești să dai o notă personală telefonului tău Android, o poți face cu una din următoarele aplicații: Evie Launcher, GO Launcher S, Launcher iOS 13, Niagara Launcher, Microsoft Launcher, Nova Launcher. În prezent multe dispozitive au interfețe native Android, care sunt mai degrabă plictisitoare. O varietate mai mare este oferită de Samsung, Huawei sau ZTE, fiecare având propriile sale interfețe de utilizator. Celor care nu le plac sau doresc să încerce altceva, este disponibilă o variantă ieftină pe numele Android Launcher. În spatele acestei denumiri se ascund aplicații, care oferă o interfață specială smartphoneului. Oferta este enormă, și sunt disponibile interfețe pentru toate gusturile, de la cele sobre cele la trăsnite. În plus, cu anumite aplicații Launcher pentru Android se poate personaliza aspectul până în cele mai mici detalii. Am aruncat o privire mai atentă asupra șase aplicații Launcher interesante și… poate se găsește o aplicație care vă cucerește gusturile – noi ne-am distrat la testare!

Evie Launcher

Dacă preferi un aspect ordonat și clar pe smartphone-ul tău, atunci Evie Launcher este alegerea perfectă. După activare, aplicația face curățenie pe ecranul de pornire și interfața devine foarte ordonată, cu doar patru icoane pentru telefon, mesaje, browser și cameră. Toate ecranele de pornire, widget-urile și pictogramele au dispărut și rulează în fundal, pentru cazul în care utilizatorul dorește să revină la interfața inițială. Meniul de aplicații se accesează prin trecerea degetului de jos în sus pe ecran. Acesta afișează aplicațiile în ordine alfabetică, care poate fi apoi plasate ca de obicei pe ecranul de pornire. Inteligent este și faptul că butonul central Android de pe ecranul de start pornește căutarea. Dar cum poate fi configurat în detaliu Evie Launcher? Opțiunea este relativ ascunsă și se poate accesa printr-o apăsare mai lungă pe ecranul de pornire și apoi sunt afișate „Setările“. Deloc intuitiv, dar acesta este și singurul inconvenient la Evie, deoarece în rest configurarea Launcherului se face foarte simplu. Tipic aplicațiilor Launcher este că aproape totul poate fi schimbat. Ca de exemplu, la Evie Launcher numărul de rânduri și coloane de pe ecranul de pornire, precum și mărimea simbolurilor. Întreaga imagine este completată de posibilitatea de control prin gesturi.

GO Launcher S

„GO Launcher S“ este complet opusul aplicației „Evie Launcher“, deoarece oferă o mulțime de efecte 3D. La activarea Launcherului, se zărește un foc de artificii, cum ar fi cel de Revelion sau de la petrecerile zilelor de naștere ale copiilor. Situația devine cu adevărat colorată și înfricoșătoare, iar iconițele amintesc de benzile desenate. În plus, există și câteva animații amuzante, precum lansarea unei rachete când memoria este curățată. În niciun caz nu intervine plictiseala. Faptul că distracția este în prim plan, se remarcă și când ne uităm la funcțiile suplimentare. GO Launcher S aduce două jocuri și anume „Flipper“ și „Roll“. În plus, în meniul de aplicații este posibilă sortarea și chiar și ascunderea aplicațiilor de pe ecran. Prin urmare și design-ul Launcherului se poate personaliza: fie că vorbim despre ecranul de pornire, efectul de trecere la schimbarea diverselor ecrane sau widget-uri, totul are un aspect special. Utilizatorul poate accesa funcțiile foarte simplu prin intermediul pictogramei cu trei puncte aflate în partea din dreapta jos a ecranului. Când se apasă pe aceasta, apare o zonă de selecție cu șase intrări, ca de exemplu pentru wallpaper și design precum și setările GO și cele. În ceea ce privește setările, acestea sunt restrânse și accesarea lor se face ușor.

Launcher iOS 13

„Launcher iOS 13 “ este fără nici o îndoială una dintre cele mai interesante aplicații alternative pentru interfața de utilizator Android. După cum sugerează și numele, această aplicație este destinată tuturor celor care ori nu vor, ori nu își permit un iPhone. Sau celor care iubesc doar aspectul Apple și de aceea vor să vadă eleganța Cupertino pe smartphone-ul Android. Iar dacă faci trecerea de la un iPhone la un dispozitiv Android, această soluție ușurează tranzitul. Cu iOS 13 Launcher, pictogramele generale apar în designul Apple. Chiar și pictograma magazinului Google Play este afișată ca o pictogramă Apple specifică. Dar asemănările nu se opresc aici, deoarece meniul aplicației dispare complet și toate aplicațiile instalate sunt acum distribuite în logica iOS, pe ecranul de pornire. De pe pagina principală, utilizatorul poate accesa, printr-o trecere a degetului de stânga la dreapta, pagina de informații tipică iPhone, unde sunt afișate date meteo, aplicații favorite și sugestii de aplicații. Și la acest Launcher este posibilă personalizarea multor detalii. Prin intermediul pictogramei „iOS 13“, se accesează meniul de setări frumos aranjat. Acolo se pot descărca funcții suplimentare, de exemplu pentru ecranul de blocare sau pentru centrul de control. Însă modificările vizuale la interfața  de utilizator se poate realiza și fără a fi necesară descărcarea – o aplicație distractivă.

Niagara Launcher

Un nume mai semnificativ pentru acest Launcher nu ar fi fost posibil, deoarece „Niagara Launcher“ amintește oarecum de o cascadă. La accesarea aplicației, interfața de utilizator se transformă într-un peisaj purist, pe care puținele  elemente disponibile sunt aranjate vertical pe ecranul de pornire. Cu browser, setări, galerie, calendar precum și aplicația Google în partea de jos a ecranului, pe ecranul de pornire sunt disponibile doar cinci aplicații. Prin intermediul unei bare alfabetice din marginea dreaptă a ecranului este posibilă accesarea rapidă și țintită a celorlalte aplicații. La finalul listei, utilizatorul găsește posibilitatea de modificare a fundalului și accesarea setărilor. Este posibilă și poziționarea mai multor aplicații pe ecranul de pornire. Pentru aceasta, este necesară o apăsare lungă pe pictograma funcției dorite, după care este afișat un câmp de selecție și prin înregistrarea „Favorizare“, aplicația se mută pe ecranul principal. Prin câmpul de selecție, este posibilă și redenumirea sau ascunderea aplicațiilor și chiar și modificarea simbolului. Pentru cea din urmă opțiune, este necesară încărcarea prealabilă a unui pachet din Play Store pe smartphone. La fel de simplu ca și ecranul de pornire este din păcate și funcționalitatea setărilor Niagara, deoarece în afara funcțiilor de bază, nu sunt prea multe de descoperit – simplitatea domină.

Microsoft Launcher

Atenție, aici vine Launcherul pentru fanii absoluți Microsoft. Chiar există utilizatori de telefoane mobile care jelesc după sistemul de operare mobil Windows? Acum trebuie să fie puternici, pentru că „Microsoft Launcher” nu aduce bine-cunoscutul aspectul cu Tiles de pe smartphone-ul Android, ci vine mai degrabă cu o interfață cunoscută de la notebook-uri și PC-uri care rulează sistemul de operare Windows. Pentru utilizatorii acestui sistem, operarea se va face extrem de simplu, pentru ceilalți perioada de acomodare este una foarte scurtă. După activarea Microsoft Launcher nu apare doar un design independent cu imagini de fundal care se schimbă zilnic, care dacă se dorește se pot schimba și manual printr-o singură atingere, ci și aplicațiile cunoscute de la Microsoft. Astfel, pe ecranul de pornire, browser-ul Google Chrome este înlocuit de bine-cunoscuta variantă Microsoft Edge. Și funcția de control vocal „Cortana“ se află pe ecran într-o poziție proeminentă. Căutarea este preluată de „Bing“, deci nu mai este în sarcina „Google“. Acestuia i se alătură un dosar Microsoft cu tot felul de aplicații, precum aplicația Outlook și Office. O trecere a degetului către dreapta, accesează o privire de ansamblu practică – „Feed“, care aduce pe ecran planificarea întâlnirilor, task-uri, știri și multe alte informații. Aspectul aplicației se poate personaliza din setări. Per ansamblu este o alternativă interesantă la interfața de utilizator.

Nova Launcher

„Nova Launcher” este în prezent cel mai puternic instrument pentru a edita interfața smartphone-ului, precum și pentru a oferi un design independent. Chiar și fanii absoluți ai personalizării vor fi impresionați, deoarece nivelul posibilităților de adaptare a lui Nova nu lasă nimic de dorit. Niciun alt Launcher din cadrul acestei comparații nu are posibilități atât de ample, precum Nova Launcher. Un exemplu? Nici o problemă. Așadar, Nova permite chiar și personalizarea formei (!) pictogramelor – funcție unică. Pentru aceasta sunt disponibile cinci variante. Această posibilitate de editare detaliată nu este o excepție, ci regula la Launcher-ul Nova. Utilizatorii motivați se pot pierde în setări ore întregi și își pot concepe propria interfață pentru smartphone. În schimbul unui preț de doar 5,25 euro din Play Store, se poate obține varianta „Prime“ a Launcher-ului, care pe lângă numeroasele opțiuni de optimizare a aspectului, oferă și posibilitatea de control prin gesturi. La început, Nova Launcher pare mai degrabă rezervat. Cea mai marcantă caracteristică în comparație cu aspectul nativ Android este butonul pentru meniul de aplicații, precum și funcția de căutare, care este activată la atingerea butonului central Android.

 

 

Etichete: , ,