Huawei România anunță creșterea cotei de piață, lansează noi dispozitive și prezintă evoluția AppGallery

Într-o conferință desfășurată la distanță, via Zoom, Huawei România a anunțat disponibilitatea locală a Watch GT 2e, a oferit diverse cifre despre poziția companiei pe piață locală și ne-a rezumat pe scurt starea AppGallery, magazinul propriu de aplicații spre care se marșează în lipsa Google Play Store.

Scris de | 17 aprilie, 2020

Conform lui Whisky Wangwei, Country Manager al filialei locale Huawei, România este singura țară europeană care a înregistrat o creștere în cota de piață în ultimul an. Vorbim de o creștere de la 21-22% în februarie 2019 la 25-26 de procente în februarie 2020. Este o veste excelentă care vine în urma scandalului Trump vs. Huawei și a lipsei de servicii GMS de pe noile dispozitive Huawei (Mate 30 Pro, familia P40 etc). Conform echipei locale, din martie 2020 se va înregistra o scădere după pandemia globală care afectează și vânzările de electronice din această perioadă.

Citeste si: Huawei Mate 30 Pro review: Există viață după Google?

Recent, s-a lansat pe piață P40 Pro, care a înregistrat vânzări bune, de ordinul sutelor de unități, în ton cu estimările. Anterior, Mate 30 Pro a avut 700 de precomenzi înregistrate la lansarea locală, iar P40 lite a adus vânzări mai bune decât P30 lite, lansat anterior anul trecu, cu peste 1200 de precomenzi doar în campania desfășurată cu un magazin autohton.

Începând de astăzi este disponibil în magazinele din România ceasul Huawei Watch GT 2e, care aduce 100 de moduri de antrenament, dintre care 85 de moduri sunt recent introduse, dar și alte funcții îmbunătățite de monitorizare a sănătății. Va fi disponibil local în 3 culori (Graphite Black, Lava Red și Mint Green). Prețul de listă va fi 799 lei, iar în perioada 20 aprilie – 19 mai, la achiziționarea unui produs de la partenerii autorizați veți primi gratuit un cântar Smart Scale.

De asemenea, începând cu luna mai va fi disponibilă în România și tableta MediadPad Pro, prima tabletă care se încarcă wireless și un model care vine cu un raport display-corp bun, dar și o tastatură și mod de PC. Este, totodată, prima tableta Huawei fără servicii Google.

Mai multe informații depsre AppGallery și Huawei Mobile Services

Conform lui Ciprian Mirea, Product Manager al Huawei România, rata de retur a produselor fără GMS este de 3% pentru Mate 40 lite, în timp ce celelalte dispozitive nu au înregistrat o cifră semnificativă. Un lucru bun pentru Huawei, dar care vine după o serie de campanii de marketing pentru magazinul propriu AppGallery, feedback oferit online și a redeschiderii service-ului oficial din București (închis inițial după instalarea stării de urgență) și care oferă suport post-vânzare pentru instalarea aplicațiilor esențiale.

În lipsa serviciilor Google, compania mizează în continuare pe dezvoltarea propriului magazin, AppGallery, care este în top 3 magazine de aplicații din lume (după Play Store de la Google și App Store de la Apple). AppGallery este disponibil în peste 170 de țări și sunt peste 170 de milioane de utilizatori din afara Chinei, cu peste 1.3 milioane de dezvoltatori. În România, în ianuarie erau peste 3.8 milioane de utilizatori de telefoane Huawei, iar 1.5 milioane dintre ei au cont Huawei și 1.1 milioane folosesc AppGallery. În perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020 au fost peste 7 milioane de descărcări realizate de români, iar recent a fost încheiată o campanie prin care se primeau puncte la descărcarea aplicațiilor din AppGallery, puncte care apoi puteau fi transformate în diverse beneficii.

Citeste si: Camera test: Cu Huawei Mate 30 Pro la pas prin Barcelona

Huawei a anunțat că va investi 1 miliard de dolari pentru dezvoltatori la nivel global, iar în primii 2 ani va oferi tot profitul către cei care își încarcă aplicațiile. Asta nu înseamnă mare lucru decât pentru cei care au aplicații In-App Purchase, așa că se avansează către discuțiile cu producătorii locali.

Sunt peste 300 de aplicații din România, iar portofoliul cuprinde zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, iar conform Huawei CBG România se poartă discuții și cu alte bănci ca aplicațiile lor să fie disponibile cât mai curând. App Gallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Ziare.com, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, Antena Play, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards sau WorldClass.

În ce privește aplicațiile care nu sunt acum în AppGallery, Huawei poartă discuții cu cele mai importante servicii. Pe lângă Telekom, Orange sau Digi, curând urmează să intre și aplicațiile Vodafone, iar BRD este la un pas să lanseze aplicația în AppGallery. Bringo Delivery se găsește acum oficial și ar urma să intre un serviciu de personal training cu clase online.

Nicio veste încă dinspre Uber, Netflix sau Spotify, servicii care lipsesc și cărora le duc dorul. Spotify are ca înlocuitor Deezer, în loc de Uber puteți folosi Yango, iar Bolt ar urma să intre curând. Totodată, aplicația MoreApps vă ajută să instalați cele mai populare aplicații, așa am descoperit că Google Maps sau Waze funcționează fără probleme. Dacă sunt aplicații care au fost anunțate oficial și pe care nu le găsiți în AppGallery pe unele dispozitive, asta înseamnă că ele au fost delistate pentru o scurtă perioadă de timp pentru rezolvarea unor probleme de compatibilitate, dar verificați din când în când pentru că ar urma să fie din nou disponibile.

Etichete: , , , , , ,