VIDEO SpaceX pregătește cel mai important test al rachetei Starship

Scris de | 25 noiembrie, 2020
VIDEO SpaceX pregătește cel mai important test al rachetei Starship
FOTO via TechCrunch

Chiar dacă a trecut ceva vreme de la declarațiile lui Elon Musk despre primul test orbital al celei mai noi și avansate rachete din dotarea SpaceX, Starship, se pare că ne apropiem cu pași rapizi de primul zbor al acesteia. Astăzi, compania deținută de Elon Musk a efectuat cu succes ultimul test la sol al propulsorului

În septembrie 2019, Musk declara că Starship va efectua primul zbor orbital în decurs de șase luni. Deși acest lucru nu s-a mai întâmplat, proiectul avansează totuși odată cu cele mai recente teste efectuate, notează Engadget.

De această dată, miliardarul a declarat că vom asista la primul zbor al rachetei săptămâna viitoare, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne entuziasmeze.

Miliardarul a postat un mesaj pe Twitter în care detaliază obiectivul principal al Starship, odată cu primul zbor. În plus, pe aceeași rețea socială a apărut deja primul clip cu testul de astăzi.

Aceasta va avea ca țintă o altitudine de 15km, iar scopul testului va fi observarea comportamentului aerodinamic al acesteia, monitorizarea celor trei propulsoare principale dar și aterizarea. Precum celelalte rachete SpaceX, și Starship are capacitatea de refolosire.

 

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,