Samsung lanează primul display MicroLED de 110 inci. Când apare în România

Scris de | 10 decembrie, 2020
Samsung lanează primul display MicroLED de 110 inci. Când apare în România

Samsung a anunțat lansarea display-ului Samsung MicroLED de 110” și perioada acestuia de pre-vânzare, începând de astăzi în Coreea. Spre deosebire de orice alte tipuri de display-uri disponibile în prezent pe piață, Samsung MicroLED oferă o luminozitate mai mare a culorilor prin tehnologia de afișare LED auto-emisivă.  

În 2018, primul display Samsung MicroLED a fost introdus sub forma de „The Wall”, un sistem de module configurabile care poate fi instalat într-un mod profesional și unic. Cu noul MicroLED de 110”, Samsung oferă pentru prima dată tehnologia MicroLED într-o formă tradițională de televizor. Spre deosebire de predecesorul său modular, instalarea și calibrarea sunt acum simplificate, deoarece noul model MicroLED de 110” este prefabricat – oferind capabilități video, audio și smart.

O calitate mai bună a imaginii

Pasionații de ecrane ultra-large își doresc o calitate foarte bună a imaginii, culori bine definite și o rezoluție mare. Cu cele mai recente tehnologii dezvoltate de Samsung, noul MicroLED de 110” folosește lumini LED de dimensiuni micrometrice pentru a elimina lumina de fundal și filtrele de culoare utilizate pe display-urile convenționale.

În schimb, se auto-luminează, producând lumină și culoare din propriile structuri de pixeli. Redă în proporție de 100% gama de culori DCI și Adobe RGB și oferă imagini dintr-o gamă largă de culori realizate cu camere DSLR de ultimă generație. Acest lucru are ca rezultat culori vii, realiste și o luminozitate precisă realizată cu ajutorul rezoluției în 4K și a 8 milioane de pixeli.

MicroLED-ul de 110” dispune, de asemenea, de un procesor suficient de puternic pentru a sface față tehnologiei ecranului. Noul său procesor Micro AI oferă un conținut 4K HDR, rezultând într-o calitate a imaginii luminoasă, optimizată în funcție de fiecare scenă.

Mai mult, tehnologia cu care este echipat acest MicroLED de 110” face ca această calitate a imaginii să reziste pe termen lung. MicroLED-urile sunt fabricate din materiale anorganice rezistente și durabile, care permit o durată de viață de până la 100.000 de ore, sau peste un deceniu.

Design plăcut ochiului și funcții audio premium

Noul MicroLED de 110” dispune de un raport ecran-corp de 99,99%, atât matricea neagră, cât și marginile fiind eliminate, lăsând doar ecranul, astfel încât utilizatorii să beneficieze de o experiență de conținut foarte bună.

Samsung a optimizat permanent funcțiile Smart TV pentru a profita de ecranul ofertant al noului MicroLED de 110”. De exemplu, utilizatorii pot folosi funcția Multi View pentru a viziona până la patru surse de conținut în mod simultan pe ecrane cu dimensiuni de până la 55”.

În plus, experiența audio dinamică a noului MicroLED de 110” include un sistem de sunet Majestic încorporat, care oferă un sunet pe 5.1 canale, fără a fi nevoie de difuzor extern.

Iar cu ajutorul funcției Object Tracking Sound Pro, acesta identifică obiectele în mișcare pe ecran și proiectează sunetul în sincron cu acțiunea astfel încât, atunci când rulează o scenă dintr-un film de acțiune, iar un avion zboară deasupra capului unui anumit personaj, spre exemplu, motoarele acestuia se vor simți foarte reale.

MicroLED-ul de 110” va fi disponibil la nivel global în primul trimestru al anului viitor, după lansarea de astăzi din Coreea.

Etichete: , , ,