WhatsApp: Aplicația nu va mai funcționa pe unele telefoane iOS și Android începând cu 2021. Lista completă

Scris de | 5 ianuarie, 2021
WhatsApp: Aplicația nu va mai funcționa pe unele telefoane iOS și Android începând cu 2021. Lista completă

WhatsApp este poate cea mai populară aplicație de chat din lume, având peste un miliard de utilizatori în lumea întreagă. Unul dintre motivele pentru care platforma se bucură de un astfel de succes este disponibilitatea pe toate sistemele mobile de operare, chiar și pe versiunile destul de invechite care încă rulează pe telefoane foarte vechi.

În fiecare an, aplicația devine incompatibilă cu anumite tipuri de smartphone-uri lansate acum mulți ani deoarece acestea nu mai sunt folosite la o scară atât de largă, fiind lăsate în urmă de nenumăratele update-uri de software. 2021 nu face excepție, iar aplicația de chat nu va mai funcționa pe unele telefoane iOS sau Android, în funcție de vechimea acestora.

WhatsApp: Telefoane iOS pe care aplicația nu va mai funcționa

Toate iPhone-urile care nu rulează măcar versiunea 9.0 de iOS vor deveni incompatibile cu WhatsApp. Asta înseamnă că modelele iPhone 4, unul dintre cele mai populare telefoane din istorie, și cele anterioare acestuia nu vor mai putea rula platforma de chat.

În același timp, utilizatorii de modele iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 și 6S vor trebui să efectueze un update de iOS la versiunea 9.0 pentru a se putea bucura în continuare de serviciile oferite de WhatsApp.

WhatsApp: Telefoane Android pe care aplicația nu va mai funcționa

Nici unii utilizatori de Android nu sunt feriți de probleme de compatibilitate. Cei care folosesc terminale cu sistemul de operare produs de Google și au versiuni mai vechi de 4.0.3 nu vor mai putea folosi WhatsApp începând cu 2021. lista include smartphone-uri precum HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr sau chiar Samsung Galaxy S2.

Pentru a putea trece peste aceste restricții, utilizatorii Android pot opta pentru descărcarea unui fișier de tip „apk” dintr-un magazin de aplicații verificate, însă funcționarea corectă a WhatsApp nu este garantată.

Etichete: , , , , ,