Samsung: Vicepreședintele companiei a fost retrimis în închisoare pentru luare de mită

Scris de | 19 ianuarie, 2021
Samsung: Vicepreședintele companiei a fost retrimis în închisoare pentru luare de mită
foto via @bloomberg.com

Vicepreședintele Samsung, Jay Y. Lee a fost condamnat la 30 de luni de închisoare pentru acuzații de luare de mită, un eșec dramatic pentru compania sud-coreeană de electronice.

Acesta a fost condamnat și închis in 2017, pentru mituirea unui asociat al fostului preşedinte Park Geun-hye. După ce a executat un an de închisoare, a fost eliberat în februarie 2018 datorită reducerii la jumătate a mandatului inițial de cinci ani. Curtea Supremă a anulat verdictul și a ordonat rejudecarea în 2019, însă pe 18 ianuarie 2021 Jay Y. Lee este retrimis în  închisoare,

Curtea Supremă a confirmat, de asemenea, o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru Park, săptămâna trecută, invocând acuzații de amploare, în legătură cu răsunătorul scandal de corupție care a dus la destituirea sa în 2017.

În timp ce activitatea zilnică a companiei Samsung este condusă de o armată de manageri, absența lui Lee poate bloca sau complica investițiile mai mari , cât și mișcările strategice pe termen lung. Acțiunile Samsung Electronics au scăzut cu 3,4% după condamnare.

 

Etichete: , , ,

Sursa: Samsung Heir Sent Back to Prison for 30 Months in Bribery Case