LG ar putea sa renunte la divizia de smartphone-uri

Scris de | 21 ianuarie, 2021
LG ar putea sa renunte la divizia de smartphone-uri
foto via @theverge.com

LG are în vedere ieșirea de pe piața smartphone-urilor în 2021, după ce a pierdut aproximativ 4,5 miliarde de dolari în ultimii cinci ani.

Kwon Bong-seok, CEO LG a trimis zilele trecute un mesaj către toți angajații, acesta susținând că „va avea loc o mare schimbare” în segmentul smartphone.

„De vreme ce competiția pe piața globală a terminalelor mobile este tot mai dură, este momentul ca LG să facă o judecată la rece și cea mai bună alegere. Compania ia în calcul toate măsurile posibile, inclusiv vânzarea și retragerea business-ului ce vizează smartphone-urile.”  precizează  un oficial LG într-o declarație pentru The Korea Herald.

Samsung, Huawei, Xiaomi, Vivo și Apple continuă să domine livrările de smartphone-uri la nivel mondial, iar cu această ocazie LG își dorește să își concentreze atenția asupra unor modele viitoare ce se vor diferenția de concurență.

Dispozitivul „rollable” va fi lansat in 2021, dar având în vedere reconsiderarea planurilor companiei, este posibil ca acesta să fie ultimul smartphone LG.

Etichete: , ,

Sursa: LG considers exiting smartphones in 2021