Samsung a început să fabrice ecrane OLED de 90Hz pentru laptop-uri

Scris de | 22 ianuarie, 2021
Samsung a început să fabrice ecrane OLED de 90Hz pentru laptop-uri
FOTO via Pinterest

Samsung este unul dintre cei mai importanți producători de panouri OLED din întreaga lume, fie că vorbim aici despre ecrane destinate folosirii pe smartphone-uri, tablete, laptop-uri sau chiar televizoare.

De multe ori, pentru calitatea de care acestea dau dovadă, mulți alți producători de device-uri aleg să integreze display-uri Samsung pe device-urile lor, chiar și Apple, printre alții.

Divizia de display-uri a Samsung a anunțat în mod oficial că are planuri mari în ceea ce privește dezvoltarea primelor panouri OLED cu rată de refresh de 90 Hz din lume și spune că mai mulți producători s-au „aliniat” deja pentru a cumpăra noile panouri premium. De asmenea, producția acestora în cantități foarte mari va începe în luna martie a acestui an, a declarat CEO-ul Choi Joo-sun.

Panourile vor avea dimensiunea de 14 inci, iar Samsung nu a dat detalii și în legătură cu rezoluția sau raportul de aspect, deși e posibil să vedem aici mai multe versiuni disponibile. 

Deși mai există pe piață laptop-uri cu display-uri OLED, mai ales pe segmentul de gaming, acestea nu vin cu o rată de refresh atât de mare, utilizatorii fiind nevoiți să facă mereu un compromis și să aleagă de ce au nevoie mai mult, un refresh rate mai mare, sau o rezoluție mai bună.

Etichete: , , ,

Sursa: Samsung Display is mass-producing 90Hz OLED screens for laptops