TikTok a întâmpinat erori grave de securitate, fapt ce ar fi putut genera furtul datelor personale

Scris de | 27 ianuarie, 2021
TikTok a întâmpinat erori grave de securitate, fapt ce ar fi putut genera furtul datelor personale
foto via @ubergizmo.com

Poate fi periculos să-ți asociezi numărul de telefon cu serviciile și aplicațiile online, dar uneori unele aplicații te condiționează. Lucrurile se pot complica și pot deveni periculoase, in momentul in care ar putea exista acces la baza de date, având ca rezultat scurgerea numerelor de telefon, ce pot fi utilizate ulterior în scopuri rău intenționate sau chiar hărțuire.

Se pare că aplicația momentului, TikTok, a avut întâmpinat o astfel de situație, potrivit cercetătorilor de securitate de la Check Point Research, aceștia au descoperit o eroare gravă de securitate care ar fi permis unui atacator să fure datele utilizatorilor, cum ar fi numerele de telefon.

Potrivit cercetătorilor, „Vulnerabilitatea ar fi putut permite unui atacator să construiască o bază de date cu detalii despre utilizator și numerele de telefon respective. Un atacator cu astfel de informații sensibile ar putea efectua o serie de activități dăunătoare. Mesajul nostru adresat utilizatorilor TikTok este acela de a împărtăși minimul necesar atunci când vine vorba de datele dvs. personale. Actualizați sistemul de operare și aplicațiile la cele mai recente versiuni. ”  susține conducerea TikTok

De atunci, TikTok a remediat defectul, din fericire, iar în acest moment nu pare că a fost exploatat, cel puțin nu din cunoștințele noastre. Între timp, am văzut cum aceste tipuri de scurgeri pot fi periculoase, mai exact cazul unui bot Telegram ce vinde peste 500 de milioane de numere de telefon furate de pe Facebook de la începutul anului 2019.

Etichete: , , ,

Sursa: TikTok Had A Vulnerability That Could Have Allowed Hackers To Steal Phone Numbers